Olasz filmek a budapesti Európai Filmhéten
Dátum: 2005. november 24., csütörtök, 12:41
Az idén 2005. november 24. és december 4- között immár 15. alkalommal kerül megrendezésre az Európai Filmhét. A rendezvényen két olasz film is szerepel: Roberto Faenza A fényesség felé és Daniele Vicari Az események horizontja című alkotásai.

2005. november 28-án hétfőn, 21.00 - órakor vetítik a Művész moziban A fényesség felé c. filmet. A vetítésen jelen lesz a film egyik főszereplője Alessia Goria.

Az események horizontja c. film 2005. december 3-án, 19 órakor (Az események horizontja) látható szintén a Művész moziban, a film rendezője, Daniele Vicari jelenlétében.


A filmhéten összesen 18 válogatott film kerül levetítésre, többek között dán, finn, francia, lengyel, német, olasz, orosz, osztrák, spanyol, svéd filmek.

Az Európai Filmhét a Budapest Film, valamint a Budapesten működő európai kulturális intézetek szervezésében lát napvilágot.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell."
Wittgenstein
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ