Tíz alkotás került az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál versenyébe
Dátum: 2020. október 15., csütörtök, 8:46

Tíz alkotás került az Alexandre Trauner Art/Film Fesztivál nagyjátékfilmes versenyébe; az október 18-ig tartó mustrán több filmet is első alkalommal láthat a magyar közönség Szolnokon.

A szolnoki fesztiválon - amelynek fókuszában a látványtervezők munkássága áll - láthatja először a magyar közönség Kocsis Ágnes Éden című legújabb alkotását, amelyet a keddi nyitónapon vetítenek - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Először vetítik Roy Anderson svéd kultrendező Ezüst Oroszlán-díjas Történetek a végtelenségről című új moziját, de Dombrovszky Linda Golden Globe-díjért versenybe szálló Pilátusa is a versenyfilmek között kapott helyet.

A nagyjátékfilmes versenyprogramba idén 10 európai filmalkotást hívtak meg és a látványtervezők szállnak versenybe a fesztivál díjáért. Az Éden című film látványtervezője a FOMO-t is megalkotó Vinnai Petra; Szabó Magda azonos című regényéből készült Pilátus tévéfilm látványtervezője - az Aranyélet és a Liza, a rókatündér látványvilágáért is felelős - Hujber Balázs; valamint Miklauzic Bence legújabb filmjének, a Ninó bárkájának a látványtervezője, Klimó Péter is megméretteti magát.

Versenybe száll Roy Andersson Történetek a végtelenségről című filmjének három látványtervezője Nicklas Nilsson, Anders Helström és Frida Ekström; Daria Dwornik, a Most hazudok című lengyel film látványtervezője; Erwan Legal, a kétszeres Cannes-i nagydíjas francia rendező, Bruno Dumont Szent Johanna című filmje látványvilágának megalkotója.

Jan Vlasák, az Emmy-díjas (Anne Frank: The Whole Story) látványtervező munkája a Festett madár című cseh-szlovák-ukrán koprodukcióban készült, a II. világháború idején játszódó film is szerepel a programban, és Jaagup Roomet, az Oscar-nominált észt rendező, Tanel Toom Valóság és igazság című mozijának a látványtervezője is megméretteti magát a díjért.

A versenyprogramban szerepel Ivan Ostrochovsky szlovák filmrendező legújabb munkája, a Szolgák, amelynek egyben látványtervezője is. Versenybe száll még Saeed Asadi Mohammad Rasoulof iráni rendező legjobb filmért járó Arany Medve-díjat elnyerő alkotása, a Nincs gonosz látványtervezője.

A fesztiválon mesterkurzusok, kiállítás, kerekasztal-beszélgetés, és látványtervező konferencia is várja az érdeklődőket.

Mesterkurzust tart többek között Csupó Gábor ötszörös Emmy- díjas alkotó.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében. "
Edgar Allan Poe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ