A bomba átmérője
Dátum: 2005. november 24., csütörtök, 14:18
November 24-én, csütörtökön kerül bemutatásra az Odeon legújabb, A bomba átmérője című dokumentumfilmje. A film középpontjában öt szereplő áll: egy iskolás lány, aki a háború sújtotta Etiópiából érkezett Izraelbe, egy sírkő-faragó mester fiatal felesége, egy idős arab-izraeli munkás egyetlen fia, egy ifjú táncos és egy öngyilkos merénylő, aki 2002. júniusának egyik napján robbantotta fel magát egy buszon, Jeruzsálemben. A film több anyagból áll össze: felhasználták az izraeli hadsereg által rögzített felvételeket, a Hamasz katonai célú filmjeit, a terrorista saját házi videóit, valamint izraeli és palesztin területeken készített, megdöbbentő erejű képeket.

Steven Silver és Andrew Quigley rendezőknek egyedülálló módon lehetőségük nyílt bejutni olyan területekre is, ahol előttük még nem járt egy stáb sem: izraeli börtönökbe, kommandó-bázisokra, palesztin menekülttáborokba és kórházi kórtermekbe. Számtalan élethelyzetet lestek el Izraelben és Palesztinában egyaránt, miközben követték a bomba átmérőjét és útját az emberi szenvedéseken keresztül.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Juju 2005-11-24 14:29 | Válasz erre | #1
Nagy kár, hogy a bombák útját még ma is lehet élőben követni...

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ Többnyire rettenetesen unatkozunk azok társaságában, akiket untatunk."
Francois De La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ