Horvát Lili filmje nyerte a fődíjat Philadelphia nemzetközi filmfesztiválján
Dátum: 2020. november 9., hétfő, 6:14

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotás nyerte a legjobb játékfilm díját Philadelphia nemzetközi filmfesztiválján. A Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával készült romantikus drámát már több mint 18 ezren látták a magyarországi mozikban - tájékoztatta az NFI az MTI-t.

Mint írják, a Philadelphia Film Society az idén a koronavírus járvány miatt a kurrens filmtermés legjavát a philadelphiai mozik helyett autósmozikban és online mutatta be az amerikai közönségnek. Horvát Lili filmje egyetlen magyar alkotásként szerepelt a héten véget ért 29. Philadelphiai Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában.

A zsűrit Rachel Walker, a Los Angeles-i Alamo Drafthouse programigazgatója, Jessica Kiang, a Variety és Justin Chang, a Los Angeles Times neves filmkritikusa alkotta.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmben Márta, a negyvenéves idegsebész szerelmes lesz. Fényes amerikai karrierjét hátrahagyva visszatér Budapestre, hogy új életet kezdjen a férfival. Ám Márta hiába vár a Szabadság-híd pesti hídfőjénél: a férfi nem jelenik meg a randevún. Márta kétségbeesetten a keresésére indul, de amikor rátalál, élete szerelme azt állítja: sohasem látta őt azelőtt.

A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című magyar film sikerrel mutatkozott be nyár végén a velencei, majd a torontói fesztiválon. Antalyában Stork Natasa elnyerte a legjobb színésznő díját, Varsóban a magyar filmet a filmkritikusok nemzetközi szövetsége zsűrije a FIPRESCI díjjal tüntette ki. Arany Hugó fődíjat nyert a Chicagói Nemzetközi Filmfesztiválon, és a fődíjjal együtt három trófeát kapott a spanyolországi Valladolidi Nemzetközi Filmfesztiválon.

Jelenleg műsoron van a denveri fesztiválon, a héten elkezdődött thesszaloniki fesztivál pedig a versenyprogramjába hívta meg a valóság és képzelet határán játszódó szerelmesfilmet - áll a közleményben.

A film főszereplője Stork Natasa és Bodó Viktor. További fontos szerepekben Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukáts Andor látható. A romantikus dráma Csernátony Dóra, Miskolczi Péter és Horvát Lili produkciójában, a Poste Restante gyártásában készült. A film operatőre Maly Róbert. A magyarországi közönség a Mozinet forgalmazásában országszerte láthatja az alkotást a mozikban.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„Nem szabad haragudni a divatra, hisz oly fiatalon hal meg."
Jean Cocteau
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ