Az ügynök élete Amszterdamban
Dátum: 2005. november 24., csütörtök, 20:27
A dokumentumfilmek legnagyobb nemzetközi seregszemléi egyikének a napokban ad otthont Hollandia kulturális fellegvára, Amszterdam. Az IDFA „Tükröződések” című válogatásába Papp Gábor Zsigmond Az ügynök élete című dokumentumfilmje kapott meghívást idén. Az idei Filmszemle és a hazai mozik műsorán is szerepelt a dokumentumfilm, amit Papp Gábor Zsigmond személyesen mutat be Amszterdamban.

India nemzetközi filmfesztiválján Goa városában Mészáros Márta A temetetlen halott és Fliegauf Benedek Dealer című filmjei képviselik a kortárs magyar filmművészetet. A nagyszabású indiai fesztivál november 24 – december 4. között 35 országból érkező 200 filmen keresztül ad pillanatképet a világ mozijáról.

A Rómában november 24-én kezdődött filmfesztiválon öt magyar játékfilm tanúskodik a legújabb magyar filmtermés sokszínűségéről. Kocsis Ágnes rövidfilmjei mellett a Dealer, a József és testvérei (Jeles András), a Másnap (Janisch Attila), a Szezon (Török Ferenc) és a Tamara (Hajdu Szabolcs) című filmeket tűzik müsorra.

A tallinni „Fekete éjszakák” filmfesztiválon november utolsó és december első hetében az elmúlt év legjelentősebb alkotásait láthatja az észt közönség. A rendezvényre meghívást kapott Mundruczó Kornél Johanna és Pejó Róbert Dallas Pashamanede című játékfilmje, valamint az M. Tóth Géza jegyezte Maestro című animáció is.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„A szeretetnek tevékenynek kell lennie."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ