Újabb nemzetközi díjat kapott a Concerto Budapest koncertfilmje
Dátum: 2020. november 19., csütörtök, 13:00

Újabb nemzetközi elismerésben részesült a Concerto Budapest koncertfilmje, amelyet bronz Lovie-díjjal és People s Lovie Award díjjal is jutalmaztak.

A Szabó Stein Imre által rendezett, Keller András, Gidon Kremer, a Kremerata Baltica és a Concerto Budapest főszereplésével készült 2 órás koncertfilmet a Video: Events & Live Broadcasts (Esemény és élő közvetítés filmek) kategóriájában a nemzetközi zsűri bronz Lovie-díjjal jutalmazta, egyúttal a nemzetközi közönségszavazás győztese, a People s Lovie Award díj nyertese is lett - közölte a zenekar csütörtökön az MTI-vel.

A bronz Lovie Awardot és a közönségdíjat a film rendezője kapta meg a csütörtökön Londonból közvetített virtuális díjátadón.

A Concerto Budapest filmjét a világ 30 országából érkező 1000 pályamű közül választotta be a kategória döntőjébe a londoni székhelyű, a legjelentősebb, európai internetes tartalmakat mustráló verseny, a Lovie Award zsűrije.

A film 1 hónapja nyerte el a Nemzetközi Velencei TV Fesztivál Arany Oroszlán fődíját az előadóművészeti filmek kategóriában.

A film a Concerto Budapest és Kremerata Baltica tavalyi decemberben a Müpában rendezett koncertjéből készült.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
Aforizmák
„ Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ