Huszonkét alkotót díjaztak a Magyar Speciális Független Filmszemlén
Dátum: 2020. november 23., hétfő, 11:49

A szakmai zsűri 22 díjat ítélt oda speciális filmes, parafilmes és professzionális filmes versenyszekciókban az alkotóknak a 6. Magyar Speciális Független Filmszemlén, amelyet a világhálón rendeztek november 17. és 19. között.

A Magyar Speciális Független Filmszemle az egyetlen olyan integrált filmes seregszemle Magyarországon, amelynek fókuszában kifejezetten a fogyatékossággal élők állnak. A szemlére évente várnak pályaműveket fogyatékossággal élőktől és a fogyatékossággal élőkről - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A rendezvény célja, hogy biztosítsa a be- és megmutatkozási lehetőséget, a filmek által ráirányítsa a társadalom figyelmét erre a zárkózottnak tűnő, ugyanakkor nagyon sokszínű világra.

Mint írják, egyre több professzionális alkotás érkezik a filmszemlére, ilyen többek között a Nino bárkája családi film vagy A hívás című kisjátékfilm, melyeket a szakmai zsűri nagydíjakkal ismert el.

A színes versenyprogramban dokumentum- és játékfilmek, animációs és kísérleti alkotások is szerepeltek, melyek között többségében olyan témák kerültek előtérbe, mint a közösség és a család, a szabadság és a vírushelyzet okozta karanténban megélt időszak.

A szakmai zsűri 22 díjat ítélt oda speciális filmes, parafilmes és professzionális filmes versenyszekciókban az alkotóknak, ezek összértéke megközelíti a kétmillió forintot. Az ítészek között filmes, televíziós, gyógypedagógus, pszichológus szakemberek és egy fogyatékossággal élő speciális filmes alkotó foglalt helyet.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ