Testépítő-világbajnok főszereplésével készül a Jámbor szörnyeteg című film
Dátum: 2020. december 9., szerda, 16:35

Csonka Eszter kétszeres fitnesz- és négyszeres testépítő-világbajnok főszereplésével készül Csuja László és Nemes Anna Jámbor szörnyeteg című filmje; a magyar-német koprodukcióban készülő alkotás forgatása január végén fejeződik be.

Csuja László, a Karlovy Varyban díjazott Virágvölgy rendezője Nemes Anna festőművésszel közösen forgatja a Jámbor szörnyeteg című filmet. A "test-melodráma" Csonka Eszter, a kétszeres fitnesz- és négyszeres testépítő-világbajnok által alakított főszereplő útkeresésére fókuszál - olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) MTI-hez elküldött keddi közleményében.

Mint írják, az alkotók célja a különleges élethelyzet bemutatásával együtt az is, hogy a néző testi tapasztalatokon keresztül jusson el a főszereplő érzelmi állapotaihoz.

Csonka Eszter párját Turós György testépítés-fitnesz edző alakítja, mindketten először szerepelnek filmben. Turós György a doppingmentes sport kiváló képviselője, aki öt világbajnokot nevelt ki. Az amatőr színészek mellett Krisztik Csaba és Kerekes Éva színész lesz látható a filmben.

Csuja László és Nemes Anna forgatókönyve korábban rangos nemzetközi elismerésekben részesült. Az NFI és a ZDF/ARTE támogatásával készülő alkotás operatőre Nagy Zágon, aki a Kilenc hónap háború című filmben már dolgozott együtt Csuja Lászlóval, de Nemes Anna testépítőnőkről szóló, Szép szörny című dokumentumfilmjét is ő fényképezte. A látványtervező Nyitrai Anna, a dramaturg Jakab Juli, a casting director Zabezsinszkij Éva.

A Jámbor szörnyeteg a Nemzeti Filmintézet 216,3 millió forintos támogatásával valósul meg, producerei Muhi András és Ferenczy Gábor (Focusfox Stúdió), német koproducerei Janine Jackowski és Jonas Dornbach (Komplizen Film).

Nemes Anna 2014-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, 2016 óta a Várfok Galéria állandó művészkörének tagja, jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem doktorandusza. Szép szörny című, jelenleg posztprodukciós stádiumban álló esszé-dokumentumfilmjét számos nemzetközi workshopon díjazták, többek között a cannes-i filmfesztivál szakmai programján.

Csuja László 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, első mozifilmje, az Inkubátor Programban készült Virágvölgy világszerte nagy siker volt a filmfesztiválokon, Karlovy Varyban elnyerte a zsűri különdíját, de Palicson és Pozsonyban is díjazták. A Virágvölgy elérhető a Filmio internetes filmtár kínálatában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ Nagyon nehéz szakítani egymással, amikor már nem szeretjük egymást."
Francois de la Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ