A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
Dátum: 2021. január 11., hétfő, 10:24

Nagydorogi lány a hollywoodi Hírességek sétányán... 120 éve, 1901. január 9-én Nagydorogon született Koncsics Vilma, aki később Bánky Vilma néven vált világhírű színésznővé. Munkásságának elismerése, hogy csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán.

120 éve, 1901. január 9-én Nagydorogon született Koncsics Vilma, aki később Bánky Vilma néven vált világhírű színésznővé. Munkásságának elismerése, hogy csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán.

A Magyar Hollywood Tanács zoom beszélgetés során emlékezett meg az egyedülállóan nagyszerű némafilmszínészről, Bánky Vilmáról. Színészi pályafutása Budapesten kezdődött, majd Németországban, Ausztriában és Franciaországban készített filmekben folytatódott. Filmes karrierjének teljesen új szakaszát jelentette, amikor 1925-ben Hollywoodba szerződött. A leghíresebb amerikai színészek közé sorolják A fekete sas és A sejk fia című némafilmeknek köszönhetően, amelyekben Rudolph Valentino mellett szerepelt. Sok némafilm főszereplője volt.

A hangosfilmkorszak beköszöntével azonban Vilma Banky csillaga leáldozott. Készítettek vele még két "beszélő filmet", ezek azonban nem hozták meg a várt bevételt, ezért visszavonult a filmezéstől. Színpadon még szerepelt egy ideig, hiszen évekig játszott férjével a Broadway egyik színházában. Az 1930-as évektől már jobbára az üzleti élettel, ingatlanok adás-vételével foglalkozott, és közben segítette párja karrierjét, valamint hobbijának, a golfozásnak élt. Háza magyaroknak mindig nyitva állt.

Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

(OS)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ Ha hibátlanok volnánk, nem telnék annyi gyönyörűségünk abban, hogy a mások hibáit észrevegyük."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ