Zenés filmet készít a Szegedi Pinceszínház
Dátum: 2021. január 14., csütörtök, 11:57

Zenés ifjúsági játékfilmet készít az idén húszéves Szegedi Pinceszínház Márton Klára Tessék engem elrabolni! című regénye alapján - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

Márton Klára regényének musicalváltozatát 2019-ben állította színpadra Varga Bálint zeneszerző, a színház művészeti vezetője és Janik László dalszerző, rendező.

A szerzőpáros ezúttal egy újabb médiumra alkalmazva dolgozza fel az intézetben nevelkedő, szülőkre vágyó Misi és társai történetét. A film szereplőinek zöme is a musical alkotói közül kerül ki. A zeneszerző és a rendező szerdán találkoztak a musical gyermekszereplőivel, hogy előkészítsék a közös munkát.

A regényből 1980-ban Gaál Albert rendezésében már készült nagy sikerű családi film, az új zenés mozi azonban elsősorban a musicalváltozaton alapul, ám sok újdonságot hoz ahhoz képest is. Az alkotás egyúttal óda, szerelmes levél Szeged városához. A filmes megfogalmazás lehetővé teszi, hogy városi helyszíneken forgatva, magát Szegedet is főszereplővé emelve meséljék újra kisfiú és társai kalandjait az alkotók.

A film előkészületei mellett a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő teátrum társulata készül az újranyitásra, s a világhálón folyamatosan elérhetővé teszi az eredetileg iskolák számára készült Tíz perc rádiószínház sorozatának újabb darabjait.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
Aforizmák
„ Amikor egy kutya megugat egy árnyékot, tízezer kutya valósággá teszi azt."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ