Zenés filmet készít a Szegedi Pinceszínház
Dátum: 2021. január 14., csütörtök, 11:57

Zenés ifjúsági játékfilmet készít az idén húszéves Szegedi Pinceszínház Márton Klára Tessék engem elrabolni! című regénye alapján - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.

Márton Klára regényének musicalváltozatát 2019-ben állította színpadra Varga Bálint zeneszerző, a színház művészeti vezetője és Janik László dalszerző, rendező.

A szerzőpáros ezúttal egy újabb médiumra alkalmazva dolgozza fel az intézetben nevelkedő, szülőkre vágyó Misi és társai történetét. A film szereplőinek zöme is a musical alkotói közül kerül ki. A zeneszerző és a rendező szerdán találkoztak a musical gyermekszereplőivel, hogy előkészítsék a közös munkát.

A regényből 1980-ban Gaál Albert rendezésében már készült nagy sikerű családi film, az új zenés mozi azonban elsősorban a musicalváltozaton alapul, ám sok újdonságot hoz ahhoz képest is. Az alkotás egyúttal óda, szerelmes levél Szeged városához. A filmes megfogalmazás lehetővé teszi, hogy városi helyszíneken forgatva, magát Szegedet is főszereplővé emelve meséljék újra kisfiú és társai kalandjait az alkotók.

A film előkészületei mellett a fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő teátrum társulata készül az újranyitásra, s a világhálón folyamatosan elérhetővé teszi az eredetileg iskolák számára készült Tíz perc rádiószínház sorozatának újabb darabjait.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ