Online érhető el a Friss Hús fesztivál néhány filmje
Dátum: 2021. január 20., szerda, 17:13

Négy magyar és öt nemzetközi díjnyertes rövidfilmes alkotás érhető el januárban online a Friss Hús fesztivál Facebook-oldalán.

Januárban négy izgalmas, díjnyertes magyar kisfilmet láthatnak az érdeklődők a rövidfilmes fesztivál 2019-es és 2020-as terméséből -közölték a fesztivál szervezői szerdán az MTI-vel.

Ezen a héten megtekinthető a tavalyi Friss Hús legjobb magyar élőszereplős rövidfilmje, Kölcsey Levente Szünet című alkotása. A film főhőse a 16 éves Zoli, akit szülei ki akarnak íratni a szakközépiskolából, hogy inkább dolgozzon. Az iskola igazgatója a procedúrán szeretne mielőbb, a két óra közötti szünetben túl lenni.

Szombaton és vasárnap lesz elérhető Szilágyi Fanni és Szilágyi Gábor Orsi és Tenshinhan című filmje, amelynek történetében a Dragonball-rajongó kisfiú erején felül próbálja kiharcolni nővére, a tinédzser Orsi figyelmét.

Tóth Luca Lidérc úr című animációs filmje a Berlinale rövidfilmes versenyprogramjában debütált 2019-ben, azóta mintegy 90 fesztiválon szerepelt és 12 díjat nyert, köztük az Oscar-kvalifikáló Borge Ring-díjat az Odense Nemzetközi Filmfesztiválon. A Lidérc úr január 25-től lesz látható az esemény Facebook-oldalán. "Lidérc úr lelki karanténjának történetét melegen ajánlom mind a mentális karanténjukban bujkálóknak, mind a hatóságilag lepecsételt ajtóval rendelkezőknek" - idézi a tájékoztató Tóth Luca rendezőt.

Január 27-től lehet megtekinteni Csoma Sándornak a pornóiparban játszódó Casting című alkotását, amely elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját.

A Friss Hús nemzetközi programjából további 5 alkotás látható januárban online. A 2019-es Friss Hús Queer szekció közönségdíjasa volt Slava Doytcheva bolgár alkotó Whole című rövidfilmje, amely esküvői coming outról szól. Emellett elérhető az I m Going Out For Cigarettes című francia animációs alkotás, amely 2019-ben a zsűri különdíját nyerte el.

Megtekinthető a Glass House sötét humorú, norvég film, az Athénban játszódó, egy hosszú beállítással felvett Patision Avenue, valamint a világszerte több mint 80 díjat besöpört Retouch.

A 9. Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivált a tervek szerint idén tavasszal rendezik meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Aforizmák
„Szépen élni, ameddig lehet, és szépen meghalni, amikor kell."
Benedek Marcell
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ