Pályaorientációs rendezvények támogatására írt ki pályázatot az NFI
Dátum: 2021. február 24., szerda, 13:20

Filmes pályaorientációs rendezvények támogatására írt ki pályázatot a Nemzeti Filmintézet (NFI), hogy elősegítse a középiskolás korosztály eligazodását a mozgóképipar adta széleskörű lehetőségek között - tájékoztatta az NFI szerdán az MTI-t.

Az NFI új pályázatára elsősorban középiskolák jelentkezését várja. Pályázni lehet iskolai szervezésű rendezvényekkel és külsős szakemberek bevonásával megvalósuló, iskolában és iskolán kívüli rendezvények szervezésével - olvasható a tájékoztatóban.

A nyerteseknek az NFI képzés csapata szakmai konzultációt is biztosít, és szükség esetén szakembereket ajánl a sikeres pályaorientációs rendezvények érdekében.

A tájékoztató szerint a mozgóképipar változatos és izgalmas világába már fiatal pályakezdőként is be lehet kapcsolódni, mivel a magyarországi film- és tartalomgyártás fellendülése mellett a hazánkban forgató nemzetközi szervízmunkáknak is jelentős munkaerőigénye van. A szektor irányításáért felelős szervezetként az NFI célja a szakember-utánpótlás elősegítése a hazai filmgyártás versenyképességének fokozása érdekében.

Mint írják, a filmintézet képzés csapata már több kutatást készített a filmgyártás, televíziózás, utómunka, terjesztés és háttériparágaik humán erőforrásainak felmérésére, hogy a filmipari dolgozók helyzetét és képzési igényeit megismerje. A kutatási tapasztalatokra alapozva írja ki az intézmény a hiányszakmaképzések támogatási pályázatait és előadásokat, workshopokat is szervez hazai és külföldi szakértők bevonásával a magyar filmeseknek.

A legutóbbi kutatás azt mérte fel, hogy a magyarországi 9-13. osztályos tanulók mennyire ismerik a filmipar felépítését, a karrierlehetőségeket és az egyes szakmai feladatkörök jellegét, továbbá mi tudná őket arra motiválni, hogy a filmes karrierutat válasszák. A kutatás tanulsága, hogy kiemelt figyelmet érdemel a mozgóképes pályaorientáció, illetve a pályamódosítás támogatása is. Az új pályázat részletei az nfi.hu-n érhetők el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ Az igazak álma! Az igazaknak nem volna szabad aludniuk."
Jules Renard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ