Kihirdették az idei Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál szakmai és közönségdíjait
Dátum: 2021. március 11., csütörtök, 10:27

Kihirdették vasárnap este az idei Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) szakmai és közönségdíjait; a fesztivál filmjei március 10-ig még megtekinthetők az esemény honlapján - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Ebben az évben a szakami díjakat nyolc kategóriában, a különdíjakat hat kategóriában hirdették ki.

A legjobb magyar filmnek járó díjat és A megbocsátás birodalma szekció különdíját kapta Visky Ábel Mesék a zárkából című dokumentumfilmje, amely a fogvatartottak által írt mesék világán keresztül ragadja meg a börtönbüntetés miatt szétszakadt családtagok közötti bonyolult kapcsolatot - olvasható a tájékoztatóban.

A magyar filmek versenyében különdíjat kapott az Anyáim története, Haragonics Sára és Dér Asia dokuja.

A megbocsátás birodalma szekcióban a szakmai zsűri díját kapta Mehrdad Oskouei Örök árnyék című filmje, a Szeretet birodalma kategória győztese pedig Sébastien Lifshitz Kislány vagyok (Little Girl) című alkotása lett.

A gonosz birodalma szekció legjobb alkotása David France Isten hozott Csecsenföldön (Welcome to Chechnya) című alkotása lett, amely a csencsenföldi LMBTQ-mozgalom küzdelmeit mutatja be.

A 7. Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon 30 film szállt versenybe. A díjazottak teljes listája az esemény honlapján érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ ...van számomra valami mélységesen megható az óriási embertömegekben, amelyek azok irányítását követik, akik nem hisznek az emberiségben"
Whitman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ