Idén is megrendezik a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált
Dátum: 2021. március 12., péntek, 11:27

Idén is megrendezik a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált, a tavaly kitűzött időpontban, szeptember 10. és 18. között - közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az idei fesztiválra a nevezési időszak jelenleg is tart, januártól folyamatosan érkeznek a nagy- és kisjátékfilm kategóriákra a nevezések.

Az előzsűri folyamatosan dolgozik és a fesztivál szakmai zsűritagjainak kiválasztása is tart. Mint írták: "szerencsére a nemzetközi filmkínálat a korábban elmaradt filmfesztiválok miatt is rendkívül bőséges, ezért várhatóan a fesztivál programja is az előző évek hagyományainak megfelelően a nemzetközi filmkínálat legfrissebb és legszélesebb palettáját mutatja fel".

A versenyprogramon kívül számos szakmai programot is terveznek, amelyek között retrospektív vetítésekkel és szakmai konferenciákkal emlékeznek a 100 éve született Jancsó Miklósra és arra, hogy 110 éves a magyar film. Az első tudatosan rendezett magyar film a Zsitkovszky Béla által 1901-ben bemutatott A táncz című alkotás volt. Zsitkovszky Béla éveken keresztül Miskolcon élt és dolgozott, műterme a Széchenyi utcában volt.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ Addig káromkodjunk, amíg lehet, mert az égben már tilos lesz."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ