Négy újabb fesztiválon versenyez a Post Mortem
Dátum: 2021. március 25., csütörtök, 16:13

Négy újabb fesztivál versenyprogramjába kapott meghívást Európában és Brazíliában Bergendy Péter horrorfilmje, a Post Mortem.

A Post Mortem bekerült a világ egyik legnagyobb fantasztikus filmfesztiváljára, a brüsszeli BIFFF-re, amelyet április 6. és 18. között rendeznek meg online. A BIFFF évente 60 ezer látogatót vonz, és olyan vendégekkel büszkélkedhet, mint Peter Jackson, Terry Gilliam, William Friedkin, Park Chan-Wook és Guillermo del Toro - olvasható a készítők MTI-hez eljutatott csütörtöki közleményében.

Két brazil fesztivál is műsorára tűzi versenyprogramjában a Post Mortemet: április 9. és 18. között a brazíliai Porto Alegrében - szintén online - rendezik meg Latin-Amerika legnagyobb fantasztikus filmeket bemutató fesztiválját, a 17. Fantaspoa Fesztivált, április 16. és 29. között pedig Sao Paulo ad otthont a 11. Cinefantasynak.

Végül április 26. és május 4. között rendezik meg a portugáliai Portóban a 41. Fantasportót, ahol szintén a fő versenyprogramban fog szerepelni Bergendy Péter horrorfilmje.

A film története szerint 1918 fagyos telén Tomás, a fiatal vándorfotós (Klem Viktor) abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány (Hais Fruzsina) hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk.

A különleges hangulatú film főszereplői Klem Viktor és Hais Fruzsina, mellettük Anger Zsolt, Schell Judit, Hámori Gabriella, Kiss Diána Magdolna, Nagy Mari, Tóth Ildikó, a Kossuth-díjas Ladányi Andrea és Reviczky Gábor is látható a Post Mortemben - írja a közlemény.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ Mi a legfeltűnőbb különbség egy macska és egy hazugság között? Az, hogy a macskának csak kilenc élete van."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ