A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
Dátum: 2021. március 31., szerda, 10:14

40 éve kapott Oscar-díjat Rofusz Ferenc A légy című animációs rövidfilmje.

A Magyar Hollywood Tanács elismeréssel tekint Rofusz Ferenc filmművészetére. 1981. március 31-én filmtörténeti eseményre került sor, amikor az 53. Oscar-díj átadó gálán Rofusz Ferenc A Légy című alkotása kapta meg a filmművészet legmagasabb elismerését, az Oscar-díjat a legjobb animációs rövidfilm kategóriában. Ezzel első alkalommal történt meg az, hogy egy Magyarországon alkotó, magyar filmművész Oscar-díjat kapott. Rofusz alkotásával bekerült a filmművészet panteonjába.

A Magyar Hollywood Tanács rövid, ünnepi megemlékező filmet készített a 40. évfordulóról, amelyben Bokor Balázs, a Tanács elnöke és Csupó Gábor, az USA-ban élő többszörös EMMY-díjas producer, rendező, a világhírű hollywoodi Klasky-Csupó animációs stúdió társalapítója üdvözli Rofusz 40 éves sikerét. Bokor fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy még mindig nem eléggé rögződött a magyar gondolkodásban, hogy Rofusz Ferenc Los Angeles-i elismerése az első magyarországi Oscar-díj, korszakalkotó eredmény volt. A Magyar Hollywood Tanács örömmel veszi, hogy Rofusz Ferenc a Tanács munkájában, küldetésében személyesen is részt vesz.

Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület


(OS)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ Mi a legfeltűnőbb különbség egy macska és egy hazugság között? Az, hogy a macskának csak kilenc élete van."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ