Parajdi filmalkotó táborba hívja a fiatalokat a kolozsvári Filmtett Egyesület
Dátum: 2021. március 31., szerda, 10:18

Parajdi filmalkotó táborba hívja a filmkészítés iránt érdeklődő kárpát-medencei fiatalokat a kolozsvári Filmtett Egyesület.

Amint az egyesület az MTI-hez eljuttatott keddi közleményében tudatta: a szervezők úgy látják, hogy az idén szigorú óvintézkedések mellett megtartható a 18. nyári filmalkotó műhelymunka. Azt is közölték: a táborba jelentkezőktől negatív koronavírus-tesztet, vagy oltási igazolást kérnek.

A július 12. és 23. közötti időszakra tervezett workshop szerkezete idén is egy miniatűr filmgyáréhoz fog hasonlítani. A résztvevők forgatókönyvíró-rendező, animációs filmkészítő, rendezőasszisztens, operatőr, vágó, hangmester, gyártásvezető-producer vagy színész csoportban indítják az alkotótábort, majd stábokba szerveződve fognak dolgozni kisjáték- vagy animációs filmeken. Az alkotói és tanulási folyamatot idén is elismert magyar filmesek segítik.

A műhelymunkára április 20-án éjfélig lehet jelentkezni. A részletes pályázati felhívás, illetve a jelentkezési űrlap a Filmtettworkshop.ro oldalon érhető el. A résztvevők listáját mentoraik fogják összeállítani a beérkező pályázatok alapján.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében. "
Edgar Allan Poe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ