Élvonalbeli világforgalmazó vette meg a magyar koprodukciót
Dátum: 2021. április 3., szombat, 8:50

A Focus Features lett a Lesley Manville, Isabelle Huppert és Lucas Bravo főszereplésével, a Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával készült Mrs. Harris Goes to Paris című mozifilm világforgalmazója - közölte az NFI csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, a Hero Squared koprodukciójában készült angol-magyar alkotás magyarországi gyártásában mintegy 170 hazai szakember vett részt és most már garantált, hogy világszerte láthatja a közönség.

Az 1950-es évek Londonjában és Párizsában játszódó film, amely Paul Gallico bestsellerének legújabb adaptációja, egy londoni takarítónő története, aki beleszeret a Dior-ház egyik ruhájába, majd életét felforgatva Párizsba utazik, hogy megvegye az exkluzív ruhakölteményt. A divat fővárosban új barátokra lel, és bájával örökre megváltoztatja az addig kizárólag a gazdagoknak és híreseknek fenntartott párizsi divatvilágot.

A mintegy 4 milliárd forintos költségvetéssel készült nagyszabású mozifilmet 40 napig forgatták Magyarországon múlt év végén. A budapesti forgatás különlegessége volt, hogy két világszerte ismert színésznő, Lesley Manville (A korona, Demóna, Fantomszál, Vera Drake) és Isabelle Huppert (Elle, 8 nő, A zongoratanárnő) először forgatott együtt. Isabelle Huppert a Dior-ház vezetőjét, Madame Colbert-t alakítja.

Műteremben építették fel egyebek mellett a Dior-szalon belső terét, a lépcsőházat és varrodát, de forgattak a Kincsem parkban, az Andrássy úton és az Opera környékén is. A szívmelengető komédia rendezője és társforgatókönyvírója az amerikai születésű Anthony Fabian (Erősebb a szavaknál), aki anyai ágon magyar származású és nemrég lett magyar állampolgár - emelik ki a közleményben.

Mint Káel Csabát, a mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztost idézik, elsődleges céljuk a járványhelyzetben, hogy a filmiparban dolgozó mintegy 20 ezer hazai szakember számára folyamatos munkalehetőséget biztosítsanak, ezért tavaly a Nemzeti Filmintézet a magyar gyártású alkotások mellett több magyar részvétellel készülő nemzetközi koprodukció gyártását is támogatta. A világsztárokkal forgatott Mrs. Harris Goes to Paris mellett bolgár, cseh, horvát, macedón, marokkói, norvég, román, szlovák, svájci és vietnámi együttműködéssel készülnek mozifilmek az NFI támogatásával.

"A jó hírű magyar szakemberek korábban leginkább a nagy tengerentúli produkciók technikai hátterét biztosították. Ennél sokkal többrétűbb lehetőségeket kínálnak a koprodukciók, ahol kreatív pozíciókat tölthetnek be filmeseink" - idézik Káel Csaba szavait.

Mint írják, a Deadline filmes magazin értesülése szerint a Focus Features "nyolc számjegyű" megállapodást kötött a filmre. A Mrs. Harris Goes to Paris magyar koproducere Kresmery Dániel és Jonathan Halperyn.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ Nem szabad haragudni a divatra, hisz olyan fiatalon hal meg."
Jean Cocteau
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ