Június végén tartják a Magyar Mozgókép Fesztivált
Dátum: 2021. április 30., péntek, 14:57

A Veszprém-Balaton régióban lesz az új Magyar Mozgókép Fesztivál a vízparti szezon elején, június 23. és 26. között - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Mint írják, új névvel, új helyszíneken, új időpontban, megújult külsővel és premierekkel rendezik meg a hazai filmek seregszemléjét Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.

A közlemény emlékeztet arra, hogy a Nemzeti Filmintézet a Veszprém-Balaton 2023 - Európa Kulturális Fővárosa program szervezőivel közösen újragondolta a magyar film ünnepét. Az új fesztivál célja, hogy a legújabb alkotásokat bemutassa a nagyközönségnek és a magyar filmes-televíziós szakma találkozója legyen.

A Magyar Mozgókép Fesztivál szabadtéri vetítésekkel, a legújabb magyar filmek premierjével, nemzetközi fesztiváldíjasokkal, sztárokkal, közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, felújított klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal várja a filmek és alkotóik iránt érdeklődőket. Az esemény záróakkordjaként június 26-án adják át a Magyar Mozgókép Díjakat.

A korábban Magyar Filmszemle, Magyar Filmhét majd Magyar Mozgókép Szemle néven tartott hazai filmes seregszemle a tavaly nagy sikerrel megrendezett Veszprém-Balaton Filmpiknik nyári, felszabadult, vízparti életérzésével ötvözve a jövőben a magyar filmes-televíziós szakma és a közönség népszerű találkozóhelye szeretne lenni - olvasható a közleményben.

Az összegzés felidézi, hogy legendás televíziós seregszemle volt már korábban Veszprémben, ezt a hagyományt folytatja a Magyar Mozgókép Fesztivál a vetítések mellett közönségtalálkozókkal, gyermek- és ifjúsági programokkal, klasszikusokkal, kiállításokkal, koncertekkel és gasztroprogramokkal.

A Magyar Mozgókép Fesztiválon az év legjobb magyar játékfilmjeit, dokumentumfilmjeit, tévéfilmjeit, animációs és kisjátékfilmjeit láthatja a közönség, és több film premierjét is ott tartják majd. További részletek a rendezvény Facebook- és Instagram-oldalán találhatók.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
Aforizmák
„ A regényírásnak három szabálya van. Sajnos senki sem tudja, mik azok."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ