A legjobb színész díjat kapta Molnár Levente Sao Paulóban
Dátum: 2021. május 3., hétfő, 10:34

A legjobb színész díjat kapta Molnár Levente Sao Paulóban, a színészt a Hasadék című filmalkotás főszerepében nyújtott alakításáért jutalmazták az elismeréssel az április végén 11. alkalommal megrendezett brazíliai Cinefantasy nemzetközi filmfesztiválon - tudatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn az MTI-vel.

A dél-amerikai filmfesztivál díjátadóját, csakúgy mint magát a seregszemlét, a járványhelyzet miatt online tartották a hétvégén. 2021-ben a Budapest Film mutatja be a hazai mozikban a Nemzeti Filmintézet támogatásával, az AGA Media és a Pipacs Film gyártásában készült Hasadék című filmet - olvasható a közleményben.

Mint írják, Krasznahorkai Balázs első mozifilmje a balladák hangulatát megidéző, magashegyi tájakon játszódó, apa-fiú történetet bemutató dráma. A cselekmény szerint a Molnár Levente által alakított erdélyi származású magyar orvos az édesapja temetésére tér vissza Budapestről a Máramarosi-havasok hegyei közé, szülőfalujába. Hazatérése során találkozik a tizenhét évvel ezelőtt elhagyott kamasz fiával, ahol azzal szembesül, hogy fia, Simon önpusztító és lázadó életet él, a helyi maffiavezér, Dumitru zsarnoksága alatt. A film a családi kötődés erejéről és ellentmondásosságáról, a bűn és bűnhődés végzetszerűségéről, az újrakezdés és megváltás lehetőségeiről tesz fel kérdéseket.

A főszereplő Molnár Levente mellett a filmben Babai Dénes, Kovács Lajos, Orbán Levente, Lovas Rozi, Tzafetás Roland, valamint más magyarországi és határon túli színészek is láthatóak. Molnár Leventét tavaly az Apró mesék, valamint a Foglyok című filmekben nyújtott két emlékezetes alakításáért is a legjobb férfi epizódszereplő kategóriában díjazták a magyar filmkritikusok - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ A történész: visszafelé tekintő próféta."
August Wilhelm von Schlegel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ