Öt animációs sorozat gyártását támogatja a Nemzeti Filmintézet
Dátum: 2021. május 28., péntek, 6:10

Öt animációs sorozattervnek szavazott meg összesen 427,8 millió forint gyártási támogatást a Nemzeti Filmintézet (NFI) Televíziós Döntőbizottsága a tévés bemutatásra és streamingszolgáltatásra készülő animációs alkotások támogatására kiírt pályázat keretében - tájékoztatta az NFI szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint Bárdos Csaba, Gellár Csaba, Lerch Tamás, Máli Csaba és Miklósy Zoltán rendezésében készülő animációs sorozatok kapnak gyártási támogatást.

A készülő alkotások között vannak Gyulai Líviusz (1937-2021) Egy jenki Arthur király udvarában című sorozatának következő epizódjai, amelyeket a világhírű grafikusművész halálát követően Máli Csaba rendez. Támogatást nyert a Puskás Öcsi és barátai című alkotás, amely a futball szeretete mellett a barátságról, a találékonyságról és az önzetlenség fontosságáról szól (rendező: Gellár Csaba), valamint a Kippkopp és a tizenkét hónap című, főként gyerekeknek készülő sorozat Lerch Tamás rendezésében. A Cipelő cicák sorozat újabb epizódjaiban(rendező: Bárdos Csaba) folytatódhatnak az apró kis varázsló cicák és a gyerekek csodálatos kalandjai, és támogatásban részesült a Janó Manó és az elveszett harmatcseppek sorozat második évada is, amely a gyerekek számára is érthető és szórakoztató formában mutatja be, mi történik bolygónkkal, ha nem vigyázunk rá (rendező: Miklósy Zoltán).

A tavalyi évben kilenc új pályázatot írt ki az NFI, hogy minél több tévés és streaming bemutatásra készülő alkotás valósulhasson meg. Eddig 2112 filmtervet dolgozott fel a szervezet és a Televíziós Döntőbizottság 208 pályázatot támogatott. Több mint 7,5 milliárd forint támogatással készülnek a mozgóképek.

Ebben az évben a tévés és streaming platformra készülő alkotások közül elsőként a tévéfilmek és sorozatok forgatókönyveinek fejlesztésére, gyártás-előkészítésére és gyártására lehet pályázni, de a tervek szerint még az első félévben elérhetők lesznek a dokumentum-, a kisjátékfilmek és az animációs tartalmak pályázatai is.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ Vannak gonosz emberek, akik kevésbé lennének veszedelmesek, ha nem volna bennük semmi jóság."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ