Velencei filmfesztivál - Almodóvar Madres paralelas című filmje nyitja meg a mustrát
Dátum: 2021. július 26., hétfő, 18:35

Pedro Almodóvar Madres paralelas című, Penélope Crúz főszereplésével forgatott filmjével kezdődik a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál szeptemberben.


A spanyol rendező új filmjének világpremierjét szeptember 1-jén tartják a velencei Lidón - jelentették be hétfőn a mustra szervezői.

A produkcióban Milena Smit, Aitana Sánchez-Gijón és Israel Elejalde is szerepel.

Almodóvar közleményben idézte fel, hogy 38 éve mutatkozott be a Velencei Filmfesztiválon. Nagy örömöt és megtiszteltetést jelent neki, hogy új filmjével nyílik meg a rendezvény - tette hozzá.

A Variety című szórakoztatóipari hírportál szerint Almodóvar a pandémia alatt forgatta a Madres paralelas című produkciót. A rendező legújabb munkájának középpontjában három anya áll - akiket Cruz, Gijón és Smit alakít -, de eltérve az anyasággal foglalkozó olyan korábbi munkáitól, mint a Mindent anyámról vagy a Fájdalom és dicsőség, ezúttal a tökéletlen anyákra helyezi a hangsúlyt.

2019-ben Almodóvar Arany Oroszlán-életműdíjat kapott Velencében.

A szeptember 1. és 11. között zajló filmfesztivál hivatalos programját, a versenyfilmek listáját július 26-án hozzák nyilvánosságra.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ Ami a világon talán a legtöbb ostobaságot hallja: egy festmény a múzeumban. "
Goncourt fivérek
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ