Velencei filmfesztivál - Almodóvar Madres paralelas című filmje nyitja meg a mustrát
Dátum: 2021. július 26., hétfő, 18:35

Pedro Almodóvar Madres paralelas című, Penélope Crúz főszereplésével forgatott filmjével kezdődik a 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál szeptemberben.


A spanyol rendező új filmjének világpremierjét szeptember 1-jén tartják a velencei Lidón - jelentették be hétfőn a mustra szervezői.

A produkcióban Milena Smit, Aitana Sánchez-Gijón és Israel Elejalde is szerepel.

Almodóvar közleményben idézte fel, hogy 38 éve mutatkozott be a Velencei Filmfesztiválon. Nagy örömöt és megtiszteltetést jelent neki, hogy új filmjével nyílik meg a rendezvény - tette hozzá.

A Variety című szórakoztatóipari hírportál szerint Almodóvar a pandémia alatt forgatta a Madres paralelas című produkciót. A rendező legújabb munkájának középpontjában három anya áll - akiket Cruz, Gijón és Smit alakít -, de eltérve az anyasággal foglalkozó olyan korábbi munkáitól, mint a Mindent anyámról vagy a Fájdalom és dicsőség, ezúttal a tökéletlen anyákra helyezi a hangsúlyt.

2019-ben Almodóvar Arany Oroszlán-életműdíjat kapott Velencében.

A szeptember 1. és 11. között zajló filmfesztivál hivatalos programját, a versenyfilmek listáját július 26-án hozzák nyilvánosságra.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ Akinek nincs szíve, az csak a fülére hallgat."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ