CineFest - Oscar-jelölt és Arany Pálma-díjas alkotás is szerepel a kisjátékfilmes versenyprogramban
Dátum: 2021. július 28., szerda, 9:01

Oscar-jelölt és Arany Pálma-díjas alkotás is szerepel a 17. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál kisjátékfilmes versenyprogramjában. A szeptember 10. és 18. között megvalósuló rendezvényen a Börtönlevelek és a Félek, hogy elfeledem az arcod című alkotás is látható lesz.

Az idei fesztivál kisjátékfilmes versenyprogramja talán minden eddiginél erősebb - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, a benevezett filmek közül az előzsűri 23 ország, 38 alkotását válogatta be a versenyprogramba.

Élőszereplős és animációs filmek, vidám és lélekemelő történetek, könnyed hangvételű és elgondolkodtató alkotások egyaránt megtalálhatóak az idei CineFest kisjátékfilmes programjában, amelyben Magyarországon először látható filmek versengenek egymással a közönség és a zsűri tetszéséért.

A kisjátékfilm-mezőnybe beválogatott alkotások között van a 2021-es Oscar-jelölt Börtönlevelek (rendező Elvira Lind), a 2020-as Arany Pálma-díjas Félek, hogy elfeledem az arcod (Sameh Alaa), a 2020-ban Torontóban kisjátékfilmes fődíjas Dustin (Naila Guiguet) és az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál díjazottja, a Nyugdíjasok (Samuel Patthey és Silvain Monney).

A válogatásban Breier Ádám és Ina Nersesian Whisper című 12 perces alkotása is helyet kapott. A magyar filmben Lázár Kati és Pantali Emma szerepel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ ...már az iskolában megtanultam, hogy nem gondolhatok olyan furcsa és hihetetlen dolgot, amelyet valamely filozófus már előbb ne állított volna..."
Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ