Online és hagyományos közönségtalálkozót tartanak Enyedi Ildikóval új filmjéről
Dátum: 2021. szeptember 16., csütörtök, 14:00

Online és hagyományos közönségtalálkozót is tartanak Enyedi Ildikóval A feleségem története című, legújabb filmjéről, amely szeptember 23-án kerül országszerte a magyar mozikba.

Az országos premier napján, szeptember 23-án, A feleségem története vetítése után online, streamelt közönségtalálkozón egyszerre hét mozi nézői küldhetik el kérdéseiket Enyedi Ildikónak új alkotásáról - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Békéscsabán a Center mozi, Kecskeméten az Otthon mozi, a martfűi mozi, Pécsett az Apolló mozi, Szolnokon a Tiszapart mozi, Budapesten pedig a Puskin és a Kino Café mozi nézői kérdezhetik a rendezőt, aki a filmet forgalmazó Mozinet stúdiónak kialakított helyiségéből élőben jelentkezik. Az esemény moderátora Pauló-Varga Ákos újságíró lesz.

A feleségem története nyitja Szegeden a Zsigmond Vilmos Filmfesztivált szeptember 21-én. A vetítés után a közönség találkozhat Enyedi Ildikó rendezővel. Szeptember 22-én a debreceni Apolló mozi premier előtti vetítése után tartanak közönségtalálkozót.

Szeptember 24-én Szombathelyen, az Agora-Savaria Filmszínházban, szeptember 25-én Budapesten, a Cinema City Allee-ban, szeptember 26-án pedig a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz beszélgetés Enyedi Ildikóval a film vetítését követően.

A Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett A feleségem története című regénye alapján készült alkotás a hazai közönség előtt a 17. CineFesten debütál szeptember 18-án.

A féltékenység és a szerelmi kétkedés természetrajzát bemutató, csaknem háromórás, nagyszabású, kosztümös filmben Störr kapitányt Gijs Naber holland színész alakítja, feleségét, Lizzyt pedig Léa Seydoux francia színésznő. A többi szerepben Louis Garrel, Josef Hader, Ulrich Matthes, Udo Samel, Jasmine Trinca és Luna Wedler, a magyar színészek közül pedig Funtek Sándor, Rujder Vivien és Hajduk Károly látható.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„Hazának mindig akkor nevezi magát az állam, ha tömegmészárlásra készül."
Friedrich Dürrenmatt
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ