Hétvégén rendezik a 17. Vas-Film Országos Függetlenfilmes Találkozót a Vas megyei Vépen
Dátum: 2021. október 8., péntek, 15:56

Hatvanhét filmalkotást, köztük 34 versenyfilmet vetítenek le a hétvégén a 17. Vas-Film Országos Függetlenfilmes Találkozón, amelyet a Vas megyei Vépen rendeznek - közölte az MTI-vel kedden a találkozó főszervezője.

Meskó Krisztián elmondta: tavaly a koronavírus-járvány miatt viszonylag kevés alkotó vett részt személyesen a függetlenfilmes a találkozón, idén viszont ismét sokan jelezték érkezésüket, sőt a Vajdaságból és a Muravidékről is várnak független filmeseket.

Szólt arról is, a kiírásban idén sem szerepelt semmiféle kötelező téma, vagy műfaji megkötöttség: van olyan versenyfilm, amelynek késztítői mindössze két percbe sűrítették a mondanivalót, de akad olyan is, amelynek vetítési ideje csaknem egy óra.

A zsűri tagjai idén Vajda Judit filmkritikus, Pintér Viktória kritikus, irodalmár, Kovács Bálint filmkritikus és Tóth Adrián függetlenfilm-rendező, a zsűri 14 kategóriában jutalmazza a legjobb alkotásokat értékes tárgyjutalommal és oklevéllel.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ