Megkezdődött a Puszani Nemzetközi Filmfesztivál
Dátum: 2021. október 8., péntek, 15:59

Az Élősködők Oscar-díjas rendezője, Bong Dzsun Ho is részt vett szerdán a Puszani Nemzetközi Filmfesztivál (BIFF) megnyitó ünnepségén.

A dél-koreai filmfesztivált a pandémia miatt visszafogottabban, de a közönség részvételével tartják meg. A hatalmas, nyitott oldalú Puszani Cinema Centerben rendezett megnyitó a hírességek felvonulásával kezdődött egy L-alakú vörös szőnyegen, amely egy túlméretezett kifutóra hasonlított - számolt be róla a Variety.com.

A mustrára megérkezett a francia filmrendező Leos Carax (Holy Motors, Annette) és Hamagicsi Rjuszuke japán filmrendező is. Az október 15-ig tartó filmmustrán 70 ország 223 filmalkotását vetítik.

A megnyitó ceremónián Li Jong Dzsin vette át a néhai apjának, Li Csun Junnak, a Koreai Filmakadémia egykori elnökének odaítélt Koreai Filmdíjat.

Az estén Bong Dzsun Ho az év ázsiai filmese díjat adta át Im Kvon Teknek, aki 102 filmet rendezett pályafutása alatt.

Az 1200 fős közönség előtt tartott megnyitón a Heaven: To The Land of Happiness című filmet vetítették. Im Szang Szu drámáját - amelynek egyik ihletője az 1997-ben bemutatott A menyország kapujában című német film volt - beválogatták a 2020-as cannes-i filmfesztivál programjába, de mivel a mustrát a pandémia miatt nem tudták megrendezni, a puszani szervezők szerezték meg a gálára.

A puszani filmfesztivál zárófilmje a hongkongi filmrendező, Longman Leung Anita című produkciója lesz, amelyet a kantopop dívájaként ismert Anita Mui énekesnő-színésznőről forgatott.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„Nem szabad szégyenkeznünk, ha beismerjük tévedésünket, mert ez azt mutatja, hogy bölcsebbek vagyunk ma, mint tegnap voltunk."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ