Több mint 30 alkotást láthat kedvezményesen a közönség az idei Filmünnepen
Dátum: 2021. november 11., csütörtök, 13:20

Több mint 30 alkotást láthat kedvezményesen a közönség az idei Cinema City Filmünnepen, amelyet multiplex mozik részvételével rendeznek csütörtöktől vasárnapig Budapest mellett több vidéki városban.

A négy nap során a fővárosban és vidéken 4 filmet premier előtt, 3 alkotást premieren mutatnak be - tájékoztatta a Cinema City mozihálózat az MTI-t.

A Filmünnep alatt a nézők kedvezményesen válthatnak jegyet a Diana hercegnő életét bemutató Spencer vagy a Céline Dion világslágereit is megszólaltató Aline - A szerelem hangja című filmekre, de olyan közönségkedvenceket is műsorra tűznek, mint a Dűne, a Venom 2. - Vérontó, az Örökkévalók, a Croodék: Egy új kor vagy a 007 Nincs idő meghalni.

Magyar filmek is szerepelnek a műsorban: egyebek mellett a Vadlovak - Hortobágyi mese című dokumentumfilmet, Enyedi Ildikó A feleségem története című alkotását, Varsics Péter Így vagy tökéletes című filmjét és A tanú vágatlan, eddig moziban be nem mutatott változatát is láthatják a nézők.

Filmklubok is várják a mozilátógatókat: A tanú vágatlan változata kapcsán Réz András tart beszélgetést. Pszichiáter szakértőkkel és az ORFK bűnmegelőzési osztályának vezetőjével beszélgethetnek a nézők a Csapda a neten című dokumentumfilm 18 éves kor felett ajánlott eredeti és fiatalabbaknak készült vágott változatáról.

Olyan magyar filmes alkotókkal is lehet majd találkozni, mint Szabó Győző és Molnár Áron színészek, valamint Illés Gabriella producer (Toxikoma), Klem Viktor színész és Bergendy Péter rendező (Post mortem), valamint Eperjes Károly (Magyar passió).

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
 
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
Aforizmák
„ Az ostobaság csökkenését nevezzük haladásnak"
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ