Vranik Roland lett a legjobb rendező
Dátum: 2005. november 28., hétfő, 12:53
A legjobb rendező díját nyerte el Vranik Roland a Fekete kefe című filmért a vasárnap véget ért 46. Thessaloniki Nemzetközi Filmfesztiválon. A zsűri elnöke és a fesztivál védnöke Vittorio Storaro olasz operatőr volt, akit a nagyvilág többek között Coppola Apokalipszis most című legendás filmjének operatőreként ismer, amelyért Storaro 1980-ban Oscar-díjat vehetett át.

A fesztivál díszvendégeként a világhírű F. F. Coppola is részt vett a fesztiválon. „Sosem gondoltam volna, hogy a Fekete kefe tetszene például Storaronak …” mondta óriási örömmel Vranik Roland a díjátadó ünnepségén és megköszönte alkotótársa, Pohárnok Gergely, a Fekete kefe operatőrének munkáját.

Az alkalmi kéményseprők szemlefődíjas történetét Vranik Roland, Pohárnok Gergely és Muhi András producer személyesen kísérte el a kortárs filmművészet friss alkotásainak versenyére. A fesztiválon 240 filmet láthatott a közönség, a versenyprogramba az idén 14 alkotás kapott meghívást.

Mészáros Márta A temetetlen halott című filmje a közönség díját nyerte el szombat este Pessac-ban, a történelmi filmek fesztiválján. Mint arról korábban már hírt adtunk, a Nagy Imre-film francia premierje kapcsán Mészáros Márta részt vett a l’Histoire magazin szervezte „Európa, egy szenvedély története” címmel tartott kerekasztal beszélgetésben; vendége volt a francia közszolgálati rádiónak és más fontos médiumoknak is.

A szombat este véget ért bukaresti DaKino rövidfilm versenyen két magyar filmet is díjaztak: a rövidfilm kategória fődíját Kenyeres Bálint Before Dawn című filmje nyerte el, M. Tóth Géza Maestro című animációja, pedig a zsűri különdíjával tér haza.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ