Kairó vendégei a magyar bankrablók
Dátum: 2005. november 28., hétfő, 13:54
Immáron 29. alkalommal veszi kezdetét Afrika egyetlen A-kategóriás filmfesztiválja Kairóban. Az Arany Piramisért folyó verseny – Berlin, Cannes és Velence – mellett egyike azon 11 nemzetközi filmfesztiválnak, melyek a FIAPF (Filmproducerek Nemzetközi Szövetsége) rangsorolásában évről-évre a legelőkelőbb kategóriát kapják. A november 29-én kezdődő filmversenyre Deák Krisztina A miskolci boniésklájd című alkotása is meghívást kapott.

 Az A-kategóriás fesztiválok gyakorlatának megfelelően a miskolci „véletlen bankrablók” története Kairóban mutatkozik be először a nemzetközi közönségnek. Deák Krisztina (Eszterkönyv, Jadivga párnája) alkotása tizenöt vetélytárssal kel versenyre a legjobb filmnek járó Arany Piramisért.

A 29. Kairói Nemzetközi Filmfesztivál díszvendége idén Kína, a nyitófilm A repülő tőrök klánja (Zhang Yimou) lesz. A fődíj sorsáról nemzetközi zsűri dönt, melynek elnöke He Ping kínai filmrendező lesz. A fesztivál december 9-ig tart.

Deák Krisztina a film forgatókönyvírójával, Esztergályos Krisztinával együtt, személyesen mutatja be A miskolci boniésklájd című filmjét a kairói közönségnek a fesztivál díszvendégeként.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Ha egy nap nem zongorázom, már észreveszem. Második nap a szakma, harmadik nap a közönség."
Szvjatoszlav Richter
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ