Tavasszal is folytatódnak az MMA filmszakmai beszélgetései
Dátum: 2022. március 31., csütörtök, 9:18

Tavasszal is folytatódnak a filmszakmai beszélgetések a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) szervezésében: az online sorozat vendégei csütörtökön Kollarik Tamás, Hábermann Jenő, Novák Emil és Gelley Bálint lesznek - közölte a kutatóintézet szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a Hagyomány és haladás című online beszélgetéssorozatban az Animációs esték és a Produceri esték után idén tavasszal 3 szakmai kerekasztal-beszélgetést tervez az MMA MMKI.

Mint írják, illeszkedve a filmigazgatás és a magyar filmfesztiválok témakörökben folytatott kutatásokhoz, publikált, valamint kiadás előtt lévő kötetekhez, a korábbi eseményekhez hasonlóan most is széles körben elismert szakemberek vendégeskednek a Hild-villában.

Első alkalommal, csütörtökön a magyar filmigazgatás kerül fókuszba. Az MMA-ösztöndíjas Petri Zsolt vendége Kollarik Tamás Bánffy Miklós-díjas és Magyar Filmdíjas szakember, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója; Hábermann Jenő sokszorosan díjazott producer; Novák Emil, a Filmakadémia elnöke, a Színház és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese; valamint Gelley Bálint, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója lesz.

A későbbi adásokban A magyar filmfesztiválok múltja, jelene és jövője témakörének vendégei Bíró Tibor, a CineFest Miskolc igazgatója; Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke, a Savaria Filmfesztivál igazgatója; Buglya Zsófia, az Uránia Filmszínház szakmai programfelelőse; Zágoni Bálint, a Filmtettfeszt igazgatója; Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Animációs Fesztivál igazgatója és Demeter Éva, a Szolnoki Filmfesztivál igazgatója lesznek - írják a közleményben.

Kollarik Tamás, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója, a Magyar Média Mecenatúra program volt vezetője, az ART Bizottság elnöke, az NFI Televíziós Döntőbizottságának tagja minden beszélgetésen részt vesz majd.

A csütörtöki eseményt élőben követhetik az érdeklődők az intézmény Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Ami a világon talán a legtöbb ostobaságot hallja: egy festmény a múzeumban. "
Goncourt fivérek
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ