Négy filmet tűz műsorára Goethe Intézet filmfesztiválja
Dátum: 2022. április 22., péntek, 7:47

Testközelben címmel négy női alkotó filmjét tűzi műsorára a Goethe Intézet filmfesztiválja, amelyet április 21. és 24. között tartanak Budapesten a Tabán moziban. Mind a négy film más szemszögből vizsgálja a testiséget.

A Goethe Intézet tájékoztatása szerint a rendezvénnyel a kamerák előtt és a kamerák mögött dolgozó nőkre szeretnék ráirányítani a figyelmet: sajátos látásmódjukra, a női elbeszélések ritmusára, és olyan történetekre, amelyek bemutatják, hogyan élik meg a testiséget és az érzékiséget a nők napjainkban.

Leonie Krippendorff rendező Kokon (2020) című filmje a 14 éves Nóráról szól, aki pubertáskorral küzd, s eközben ráébred, hogy a lányokhoz vonzódik.

A Meztelen állatok (2020) fontos fordulópontot mutat be öt fiatal életében, akik több szállal is kötődnek egymáshoz. Melanie Waelde filmjének szereplői a küzdősport és a szexről való beszélgetések között különféle kapcsolati konstellációban élik ki érzéseiket, keresik egymást, bujkálnak, csókolóznak, vagy megütik egymást.

A Boldogság című filmben (2021) Henrika Kull rendező két olyan nő történetét meséli el, aki egy bordélyházban dolgoznak.

Nicolette Krebitz Vad című filmjében (2015) a főszereplőnő a város szélén találkozik egy farkassal, amelyet sikerül befognia. Az állat közelsége felerősíti benne az ösztönös oldalát - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Aki sohasem követ el esztelenséget, korántsem olyan bölcs, mint ahogy gondolja."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ