Díjat nyert New Yorkban a Concerto Budapest új koncertfilmje
Dátum: 2022. április 27., szerda, 16:24

A Concerto Budapest és Szabó Stein Imre Kárpát Rapszódia című új koncertfilmje a különleges szórakoztató műsorok kategóriájában elnyerte a New York Festivals TV & Film Awards ezüsttrófeáját, a Silver Towert.

A klasszikus szimfonikus zenét, a magyar és cigány nép- és világzenét egyedülállóan ötvöző Kárpát Rapszódia a világ 42 országából, a legnagyobb televíziós társaságok által nevezett több száz alkotás közül az egyik fő kategóriában (Entertainment Special/ Performing Arts Special) nyert díjat - közölte a rendező Szabó Stein Imre az MTI-vel.

A Keller András művészeti koncepciója alapján megvalósuló, a Concerto Budapest, Snétberger Ferenc, Roby Lakatos, Homoky Gábor és az Old Sounds közös koncertjéből készült egészestés fekete-fehér filmet a Mezzo TV karácsonyi ünnepi programjában mutatták be.

A filmben Brahms, Enescu, Liszt, Sarasate, Snétberger és Roby Lakatos szerzeményei, Homoky Gábor különleges Elvis-átiratai és a népzene alkot zenei egységet, eljutva a dzsessz és a rock and roll világáig. A felvételek 12 kamerával, televíziós és filmes technikával készültek, a többnapos hang- és képfelvételen 40 tagú forgatóstáb és 90 zenész vett részt - közölte a rendező.

A Kárpát Rapszódia olyan produkciókkal versenyzett a fináléban, mint az amerikai Capital Concerts által készített 2021 National Memorial Day Concert vagy a Done and Dusted által gyártott Mariah Carey s Magical Christmas Special.

Ez egyúttal a Szabó Stein Imre-Keller András-Concerto Budapest filmes együttműködés második nemzetközi sikere. Két éve a Velencei TV Fesztivál (Venice TV Awards) előadóművészeti filmek kategóriájának szárnyas Arany Oroszlánnal díjazott győztese lett koncertfilmjük.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ A tudatlanságnak csak egy takarója van: a nyelv; minek azt mozgatni?"
Mikszáth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ