Csupamozi gyereknap a Puskinban
Dátum: 2022. május 15., vasárnap, 11:52

Csupamozi gyereknap címmel szerveznek programot május 29-én, vasárnap a Puskin moziban, ahol családi filmek, animációs játszóház és mozitörténeti körséta is várja a látogatókat.

A Budapest Film Zrt. május 29-én először rendez a filmszínház rejtelmeibe beavató tematikus családi programot artmoziban - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, ezen a napon minden a mozi szeretetéről szól: gyerek- és ifjúsági filmeket vetítenek, animációs játszóházat és mozitörténeti körsétát szerveznek, archív moziplakátokat lapozhatnak az érdeklődők és a gépészek segítségével megismerhetik a régi mozis formátumok (Super8 / 16mm / 35mm) múltját.

A programokat távmozis vetítésekkel is kiegészítik május 28-án és 29-én, hogy azok számára is kínáljanak filmeket gyereknapra, akik személyesen nem tudnak részt venni az eseményen. A Távmozi műsorán a Mágikus állatok iskolája című kalandfilm, valamint a Bachmann tanár úr és az osztálya című dokumentumfilm is helyet kapott.

A Puskin mozi gyereknapi programján szerepel többek között animációs rövidfilm-válogatás, az Encanto, a Pirula panda, a Luca és a Lelki ismeretek című animációsfilm. A farkas és az oroszlán, valamint a Belle: A sárkány és a szeplős hercegnő című családi kalandfilm, a Vademberek hajszája és a Licorice Pizza című vígjáték, valamint a Sráckor című film is látható.

Az összes program egy karszalaggal látogatható, kivéve A hattyúk tava című balettelőadás, amely külön helyáras, 3500 forintos belépővel nézhető meg. A karszalagok a Puskin mozi pénztárában 1000 forintos áron kaphatók. A Távmozi belépő ára 990 forint.

A részletes program a puskinmozi.hu/programok/csupamozi-gyereknap-puskinban címen, a távmozis program a film.artmozi.hu/csupamozi-gyereknap címen érhető el.

A Csupamozi gyereknap (Cinema Open Day) az Európai Unió támogatásával valósul meg az Interconnecting Cinema nevű projekt keretében, amelyben öt ország - Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Románia - öt artmozija (Puskin mozi, Kino Pod Baranami, Kino Aero, Kino Úsmev, Cinema ARTA) vesz részt - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ A kor csak akkor számít, ha sajt vagy."
Helen Hayes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ