Premier előtti vetítések az Art mozik éjszakáján Budapesten
Dátum: 2022. május 15., vasárnap, 11:53

Premier előtti vetítések és népszerű filmek is várják a nézőket az idei Art mozik éjszakáján, május 20-án késődélutántól másnap hajnalig öt fővárosi moziban.

A BudapestFilm közleménye szerint a közönség ezúttal is filmről filmre vándorolhat a Művész, a Puskin, a Toldi, a Tabán és a Kino Cafe mozik között.

A hagyományos mozimaraton idei kínálatát is premier előtti vetítések, a közelmúlt sikerei és régebbi filmek alkotják. Első alkalommal az Artmozik éjszakáján láthatják a nézők Baranyi Benő Zanox - Kockázatok és mellékhatások című, "sci-fi jegyekkel" átszőtt vígjátékát, amelyben egy Zanox nevű kísérleti szerrel lehetővé válik az időutazás. Ugyancsak premierként vetítik Az Északi című angol-amerikai kalandfilmet, amely egy fiatal viking herceg sorsát követi nyomon, aki bosszút akar állni az apja haláláért. Mindkét alkotást a Művész mozi tűzi műsorára.

Visszatér a mozikba Oliver Stone felújított Doors-filmje és a tavaly elhunyt Szomjas György Kopaszkutya című legendás filmszatírája, amelyeket a Toldi moziban láthatnak a nézők.

A Művész és a Tabán mozi tűzi műsorára Joachim Trier legújabb alkotását, A világ legrosszabb embere című filmet, amelyet Norvégia nevezett a 2022-es Oscar-díjra. Ugyancsak ennek a két mozinak a programjában szerepel az Én vagyok a te embered című német sci-fi vígjáték.

Az Artmozik éjszakáján láthatják a nézők Kenneth Branagh legújabb rendezését, a saját észak-írországi gyerekkoráról szóló, 7 Oscarra jelölt Belfast című filmet, Ridley Scott Gucci-ház című alkotását, amely az olasz divatház mögött álló családi birodalmat mutatja be Lady Gaga főszereplésével, valamint a Puskin mozi tűzi műsorára Paul Thomas Anderson Licorice Pizza című romantikus vígjátékát.

Több magyar filmet is láthat a közönség, a Kino Café mozi műsorában szerepel Enyedi Ildikó A feleségem története, Deák Kristóf Az unoka, Kis Hajni Külön falka című filmdrámája, illetve Fazekas Máté Bence Kilakoltatás című filmje, amelyet megtörtént események ihlettek.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
Aforizmák
„ A tapasztalat fésű, amit akkor kap meg az ember, amikor már kihullott a haja."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ