Öt dokumentumfilm és két animációs sorozat gyártását támogatja az NFI
Dátum: 2022. június 17., péntek, 16:05

Öt dokumentumfilm- és két animációs sorozat, köztük kamaszoknak szóló sci-fi animáció, a Városi legendák folytatása és a Kormorán együttesről szóló sorozat gyártását támogatja a Nemzeti Filmintézet (NFI) - tájékoztatta az intézet az MTI-t csütörtökön.

Egy műfajteremtő, legendás együttes, a Kormorán történetét és korát örökíti meg a Folytassátok holnap című dokumentumfilm-sorozat. A Kossuth-díjas zenész és alapítótag, Koltay Gergely rendezésében készülő alkotás gyártására 30 millió forint támogatást szavazott meg az NFI döntőbizottsága - közölték.

Egy erdélyi bányászváros tündökléséről és bukásáról forgathat filmet a kifinomult képeiről ismert operatőr-rendező, Bálint Arthur. A Mesterséges város című dokumentumfilm 9,8 millió forint támogatást kapott.

Zsigmond Attila az NFI 7,7 millió forintos támogatásával mutathatja be Kopott kövek című dokumentumfilmjében egy dél-erdélyi kastély visszaszerzésének történetét. A kastélytulajdonos kalandos életútjának feldolgozásában a jelenkori helyzetről is képet ad az alkotó.

A kereső ember útjáról beszélget elismert egyházi, a témában jártas személyekkel Eperjes Károly a Csendhez szokott szív címmel készülő alkotásban. Az ismeretterjesztő filmsorozatot Törcsi Levente és Kovács Levente rendezi a az NFI 13,8 millió forintos támogatásával.

A sport, a kultúra és a tudomány határmezsgyéjén mozgó lovasíjászat hétköznapjaiba enged betekintést a műfaj egyik kiemelkedő képviselője, Kiss Attila önmegvalósító életútján és a körülötte működő egyesületen keresztül a Zengő nyíl. A 6,86 millió forinttal támogatott dokumentumfilm Fáy Réka rendezésében készülhet el.

A Magyar Mozgókép Díjjal kitüntetett Glaser Katalin Városi legendák című animációs sorozatának második évada 31,5 millió forint támogatásból valósulhat meg. Az animációs sorozat második része is a szájról szájra terjedő legendákat dolgozza fel.

A kiskamaszoknak szóló tudományos-fantasztikus animációs filmsorozat, a Budapest Spaceport folytatása 19,6 millió forint támogatást kapott. A Mészöly Ágnes által írt és Bálint Szilárd által rendezett alkotás egy fiatal lányról szól, aki apja akarata ellenére belevág az űrhajós kiképzésbe. Berta kalandjai alatt új barátokat szerez: emberekkel, de öntudatra ébredt robotokkal is megismerkedik.

Az NFI 2020 januárja óta nyújt pályázati úton támogatást a televíziós és streaming bemutatásra készülő alkotásokra - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„ Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött."
Karinthy Frigyes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ