Öt dokumentumfilm és két animációs sorozat gyártását támogatja az NFI
Dátum: 2022. június 17., péntek, 16:05

Öt dokumentumfilm- és két animációs sorozat, köztük kamaszoknak szóló sci-fi animáció, a Városi legendák folytatása és a Kormorán együttesről szóló sorozat gyártását támogatja a Nemzeti Filmintézet (NFI) - tájékoztatta az intézet az MTI-t csütörtökön.

Egy műfajteremtő, legendás együttes, a Kormorán történetét és korát örökíti meg a Folytassátok holnap című dokumentumfilm-sorozat. A Kossuth-díjas zenész és alapítótag, Koltay Gergely rendezésében készülő alkotás gyártására 30 millió forint támogatást szavazott meg az NFI döntőbizottsága - közölték.

Egy erdélyi bányászváros tündökléséről és bukásáról forgathat filmet a kifinomult képeiről ismert operatőr-rendező, Bálint Arthur. A Mesterséges város című dokumentumfilm 9,8 millió forint támogatást kapott.

Zsigmond Attila az NFI 7,7 millió forintos támogatásával mutathatja be Kopott kövek című dokumentumfilmjében egy dél-erdélyi kastély visszaszerzésének történetét. A kastélytulajdonos kalandos életútjának feldolgozásában a jelenkori helyzetről is képet ad az alkotó.

A kereső ember útjáról beszélget elismert egyházi, a témában jártas személyekkel Eperjes Károly a Csendhez szokott szív címmel készülő alkotásban. Az ismeretterjesztő filmsorozatot Törcsi Levente és Kovács Levente rendezi a az NFI 13,8 millió forintos támogatásával.

A sport, a kultúra és a tudomány határmezsgyéjén mozgó lovasíjászat hétköznapjaiba enged betekintést a műfaj egyik kiemelkedő képviselője, Kiss Attila önmegvalósító életútján és a körülötte működő egyesületen keresztül a Zengő nyíl. A 6,86 millió forinttal támogatott dokumentumfilm Fáy Réka rendezésében készülhet el.

A Magyar Mozgókép Díjjal kitüntetett Glaser Katalin Városi legendák című animációs sorozatának második évada 31,5 millió forint támogatásból valósulhat meg. Az animációs sorozat második része is a szájról szájra terjedő legendákat dolgozza fel.

A kiskamaszoknak szóló tudományos-fantasztikus animációs filmsorozat, a Budapest Spaceport folytatása 19,6 millió forint támogatást kapott. A Mészöly Ágnes által írt és Bálint Szilárd által rendezett alkotás egy fiatal lányról szól, aki apja akarata ellenére belevág az űrhajós kiképzésbe. Berta kalandjai alatt új barátokat szerez: emberekkel, de öntudatra ébredt robotokkal is megismerkedik.

Az NFI 2020 januárja óta nyújt pályázati úton támogatást a televíziós és streaming bemutatásra készülő alkotásokra - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ