Kék Kocka díjat kapott Bárdos Judit Karlovy Varyban
Dátum: 2022. július 12., kedd, 9:10

A cseh filmekben nyújtott rendkívüli művészi alakításáért Bárdos Judit szlovákiai magyar színésznő kapta idén a Kék Kocka díjat - közölte pénteken Michal Dolana, a díjat odaítélő bizottság tagja újságírókkal Karlovy Varyban.

Bárdos Judit a lapis lazuli féldrágakőből készült Kék Kocka díj 16. kitüntetettje. A művésznő a díjat pénteken Karlovy Varyban az 56. nemzetközi filmfesztiválon vette át.

Az elismerést az innogy CR energetikai cég, a Magyar Villamosművek (MVM) leányvállalata, adományozza 2006 óta azoknak a színészeknek, akik rendkívüli művészi teljesítményt nyújtottak a cég által támogatott filmekben. Az innogy CR eddig több tucatnyi cseh film elkészítését támogatta.

A felvidéki magyar színésznő a Fair Play, Čertí brko (Ördögtoll) és a Poslední závod (Utolsó verseny) című cseh filmekben nyújtott, a csehországi filmkritikusok által is elismert rendkívüli alakításaiért kapta meg a Kék Kocka díjat.

"Bárdos Judit minden szerepében nagyon meggyőző tud lenni. A Kék Kocka elismerés teljes joggal jár neki" - jelentette ki Tomás Varcop, az innogy CR vállalat igazgatótanácsának elnöke.

"Számomra mindhárom szerep olyan volt, mint egy ajándék. Lehetőséget kaptam egymástól teljesen eltérő és nagyon szép szerepek eljátszására. Nagyon örülök, hogy mind a három film a közönségnek is tetszett, örömet szerzett" - nyilatkozta Bárdos Judit.

Az Utolsó verseny című sporttémájú drámát Karlovy Varyban a nemzetközi filmfesztivál Horizontok elnevezésű szekciójában mutatták be.

A Kék Kocka díjat tavaly Václav Neuzil kapta a Zátopek című filmben a címszereplő, a legendás cseh atléta megformálásáért.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ