Különdíjat kapott a Szelíd a palicsi filmfesztiválon
Dátum: 2022. július 26., kedd, 9:28

Csuja László és Nemes Anna Szelíd című filmjének ítélték oda a palicsi filmfesztivál különdíját - közölték a szervezők pénteken.

A filmfesztivál szervezőinek pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott: a női testépítőről szóló, Csonka Eszter világbajnok főszereplésével készült film a nagy tehetségről és érzékenységről árulkodó rendezéssel, valamint azzal érdemelte ki az elismerést, hogy gyengéd és megható pillanatokat tudott teremteni egy olyan világról készült filmben, amely lehetetlen áldozatok árán követeli meg a tökéletességet.

A független és szerzői filmalkotások terén kifejtett kiemelkedő tevékenységért odaítélt Underground Spirit díjat a Roy Andersson svéd filmrendezővel folytatott több évtizedes munkájáról ismert Borbás István operatőrnek ítélték oda.

A legjobb filmnek járó Arany Torony-díjat a román Cristian Mungiu R.M.N. című alkotása érdemelte ki, míg a legjobb rendezőnek járó Palicsi Tornyot az ukrán Dmitro Szuholitkij-Szobcsuk veheti át a pénteki zárórendezvényen Pamfir című filmjéért.

A palicsi filmfesztiválon tizenöt kategóriában több mint 130 filmet mutattak be.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ A pénznek, ha el akar jutni hozzám, el kell fogadnia azokat a feltételeket, amelyeket jellemem szab neki."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ