Két dokumentumfilm gyártását támogatja az NFI
Dátum: 2022. agusztus 4., csütörtök, 9:41

A Pityke őrmestert és Dr. Bubót is megalkotó Maros Zoltán animációs rendező munkásságáról szóló portréfilm elkészítését 19 millió forinttal, míg a szolgaság Erdély-szerte elterjedt intézményét feldolgozó dokumentumfilm gyártását 25 millió forinttal támogatja a Nemzeti Filmintézet (NFI) - közölte az NFI szerdán az MTI-vel.

Az NFI televíziós döntőbizottságának döntése szerint gyártási támogatást kapott A magyar animáció számkivetettjei című portré-dokumentumfilm, amely az idén 72 éves Maros Zoltán rendkívül gazdag munkásságát mutatja be Ballai András rendezésében.

A rajzfilmes keze alatt a magyar animáció olyan legendás figurái keltek életre, mint Pityke őrmester, a Mézga család, a La Fontaine-mesék vagy a Dr. Bubó szereplői, később pedig a párizsi Gaumont, majd a Disney vezető munkatársaként dolgozott.

A Szolgának születtek című dokumentumfilm a szolgaság Erdély-szerte elterjedt intézményét mutatja be Moharos Attila rendezésében. A Fülöp testvéreknek, Leventének és Csabának a gyermekcselédek szolgasorsa jutott a 21. században, a film az ő tragikus történetüket dolgozza fel - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„Játssz, mert ha nem játszol, megöregszel, és ha megöregszel, meghalsz."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ