Diákoknak és tanároknak ingyenes lesz a Budapesti Klasszikus Film Maraton
Dátum: 2022. szeptember 7., szerda, 8:30

Kétezer ingyenes akkreditációs karszalagot biztosítanak diákoknak és tanároknak a szervezők szeptember 13. és 18. között a Budapesti Klasszikus Film Maratonon.

A rendezvényen a Nemzeti Filmintézet (NFI) szervezésében olyan felújított alkotások és filmritkaságok láthatók hat napon át, amelyeket kizárólag a fesztivál keretében tekinthet meg a közönség nagyvásznon.

A világ filmarchívumainak kincsei mellett idén négy legendás mozifilmet: a Macskafogót, a Szelíd motorosokat, a Szárnyas fejvadászt és Kertész Mihály A tolonc című alkotását a Szent István téren, ingyenesen vetítik - közölte az NFI hétfőn az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a diákoknak és tanároknak kétezer ingyenes akkreditációs karszalagot biztosítanak, melyek a Film Maraton összes, a Toldi moziban, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben megtartott vetítéseire is érvényesek.

A V. kerület lakosainak 150 foglalt helyet biztosítanak az ingyenes szabadtéri vetítésekre, a Toldi moziban látható filmekre pedig a kerületi lakosok szintén ingyenesen, regisztráció ellenében kaphatnak jegyet a vetítés napján a szabad helyek erejéig.

A nagyközönség számára a vetítéseknek otthont adó Urániában, a Francia Intézetben és a Toldi moziban online és személyesen, valamint a fesztivál honlapján, az egyes filmek oldalára kattintva is lehetséges a jegyvásárlás. A kedvezményes jegyár minden helyszínen egységesen 500 forint, míg a szabadtéri vetítések ingyenesek.

A Film Maraton teljes programja a https://nfi.hu/budapesti-klasszikus-film-maraton-2022/vetitesek/programbontas linken érhető el.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ A művész legnagyobb földi jutalma a kollégák irigysége."
Varnus Xavér
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ