Premier előtt mutatják be Kárpáti György Mór új filmjét az Európai Art Mozi Napon
Dátum: 2022. november 4., péntek, 19:28

Premier előtt vetítik Kárpáti György Mór rendező-forgatókönyvíró Jövő nyár című új filmjét november 13-án a 7. Európai Art Mozi Nap részeként - tájékoztatta a Mozinet az MTI-t pénteken.

Kárpáti György Mór Jövő nyár című alkotása egy gimnáziumi osztály drámatáborában játszódik és a gyászfeldolgozásról szól.

A film főhőse a 18 éves nyughatatlan gimnazista Milán, aki nyári táborban vesz részt osztálytársaival és szerelmi háromszög kezd kialakulni közte, Anna és Dani között. A három fiatal a társaságból kiválva a saját útját járja, de az események váratlan fordulatot vesznek. Egy év elteltével az osztály visszatér a kirándulás helyszínére, ekkor már Milán nélkül, mert a fiú időközben öngyilkos lett. Az emléke kitörölhetetlen nyomot hagyott bennük. A többiek megpróbálják felidézni a történeteket, és keresik a választ arra, vajon elkerülhető lett volna a tragédia? Vajon az osztálytársak együtt fel tudják dolgozni a traumát? - olvasható a Mozinet közleményében.

A főbb szerepeket Brezovszky Dániel György, Bukovszky Orsolya és Liber Ágoston alakítják.

Mint írják, a Jövő nyár nemzetközi bemutatója november 17-én lesz a 26. Tallinn Black Nights Filmfesztiválon az alkotó jelenlétében. Kárpáti György Mór filmjét a hazai nézők országosan január 12-től láthatják a mozikban a Mozinet forgalmazásában.

Az Art Mozik Nemzetközi Szövetsége (CICAE) és az Europa Cinemas hálózat által szervezett Európai Art Mozi Nap célja felhívni a figyelmet a művészmozik fontosságára, és az európai filmművészet sokszínűségére. Az idei eseményt 38 ország több száz művészmozijában rendezik meg.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ A lelkesedés nem pótolja a tehetséget. A tehetség nem pótolja az edzést. Az edzés nem pótolja az intelligenciát."
Felirat a Minneapolisi Sportpalota főbejáratán
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ