A finn mozi remekei Debrecenben
Dátum: 2022. november 8., kedd, 15:15

Nemzetközi fesztiválok nyertes alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők a Finn Filmnapokon keddtől a debreceni Apolló moziban - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Finnagora szervezésében november 8. és 10. között öt nagyjátékfilmet vetítenek, minden film angol és magyar nyelvű felirattal látható. Tájékoztatásuk szerint a Finnagora már tizenegy alkalommal szervezte meg Budapesten a Finn Filmnapokat.

Debrecenben az esemény nyitófilmje Zaida Bergroth rendezése, a Tove lesz kedd este. A film Tove Jansson finn-svéd művészről és a háború utáni Helsinkiben töltött életéről szól.

A fesztivál egyik kiemelkedő darabja A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot című film, amely elnyerte az idei Velencei Filmfesztivál közönségdíját. A film a vak és mellkasától lefelé lebénult Jaakko perspektíváját mutatja be. Jaakko úgy dönt, hogy elindul felkeresni szerelmét, Sirpát, ehhez pedig öt idegen segítségére lesz szüksége.

A filmnapokon az Első hó, Az éjszaka megbocsát és az Acélhölgyek című alkotásokat tekinthetik meg az érdeklődők a debreceni Apolló moziban - jelezték a szervezők.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„Minden piszok, ami nincsen a maga helyén."
Max Planck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ