A finn mozi remekei Debrecenben
Dátum: 2022. november 8., kedd, 15:15

Nemzetközi fesztiválok nyertes alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők a Finn Filmnapokon keddtől a debreceni Apolló moziban - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Finnagora szervezésében november 8. és 10. között öt nagyjátékfilmet vetítenek, minden film angol és magyar nyelvű felirattal látható. Tájékoztatásuk szerint a Finnagora már tizenegy alkalommal szervezte meg Budapesten a Finn Filmnapokat.

Debrecenben az esemény nyitófilmje Zaida Bergroth rendezése, a Tove lesz kedd este. A film Tove Jansson finn-svéd művészről és a háború utáni Helsinkiben töltött életéről szól.

A fesztivál egyik kiemelkedő darabja A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot című film, amely elnyerte az idei Velencei Filmfesztivál közönségdíját. A film a vak és mellkasától lefelé lebénult Jaakko perspektíváját mutatja be. Jaakko úgy dönt, hogy elindul felkeresni szerelmét, Sirpát, ehhez pedig öt idegen segítségére lesz szüksége.

A filmnapokon az Első hó, Az éjszaka megbocsát és az Acélhölgyek című alkotásokat tekinthetik meg az érdeklődők a debreceni Apolló moziban - jelezték a szervezők.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ Az, hogy egy tojásra azt mondom, hogy büdös, nem jelenti azt, hogy jobbat tudok helyette tojni."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ