Hajdu Szabolcs főszereplésével forog a Minden rendben című film
Dátum: 2022. november 21., hétfő, 16:56

Megkezdődött Sós Bálint Dániel első mozifilmje, a Minden rendben forgatása Hajdu Szabolcs főszereplésével. A film egy apáról szól, aki súlyos morális dilemmába keveredik - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t hétfőn.

Az NFI tájékoztatása szerint az intézet Inkubátor Programjának támogatásával készülő filmben az apa egyetlen szemtanúja lesz a kisfia által okozott súlyos balesetnek, és döntenie kell, hogy fia életét tönkre téve vállalja-e az igazság terhét vagy elhazudja a tettet, ami viszont egy életre eltorzítja fia lelkivilágát. Apai ösztönei az utóbbiba hajszolják bele, ám a hazugság egyre nagyobb áldozatokkal jár.

Sós Bálint Dániel rendező reklámfilmesként több mint száz alkotást tudhat maga mögött, és egyik alapítótagja a Kinopravda rendezői kollektívának.

A tájékoztató idézi a rendezőt, aki azt mondta: első mozifilmje a "színészeké". Az érzelgős kirohanások helyett árulkodó gesztusok, a testbeszéd, a dialógusok sorai közt megbúvó mögöttes tartalom fedi fel a motivációkat, lelkiállapotokat.

"Csodálatos feladat lesz ezek feltárása a színészi gárdával. S hogy gyerekek is helyet kapnak a történetben, az különösen izgalmas feladat. Rengeteget forgattam gyerekekkel, bőven van benne gyakorlatom" - hangsúlyozta Sós Bálint Dániel, hozzátéve: a gyerekek gyakran kiszámíthatatlanok, és ez váratlan, őszinte pillanatokat szülhet.

A Minden rendben főszereplője, a 2017-ben az év filmművészének megválasztott Hajdu Szabolcs, aki többek között elnyerte a legjobb színész díját az Ernelláék Farkaséknál című filmjében nyújtott alakításáért a Karlovy Vary filmfesztiválon.

A filmben Sáfrány Ágoston, Zikkert Milán, Jakab-Aponyi Zonga gyermekszereplők mellett látható lesz Háy Anna, Friedenthál Zoltán, Szamosi Zsófia, Sodró Eliza , Galambos Péter és Kardos Róbert.

A tájékoztató szerint a Minden rendben forgatása 26 napig zajlik Budapesten a Magyar Rádió régi épületénél, a Libegőnél és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, valamint salgótarjáni és hévízi helyszíneken.

A film operatőre M. Deák Kristóf, látványtervezője Takács Eszter, a vágó Gothár Márton, a gyártásvezető Kristóf Kata.

A Minden rendben a CineSuper gyártásában készül és a tervek szerint jövőre kerül a mozikba.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„ Mondd meg, mit olvasol, és én megmondom – kitől loptad a könyvet."
Ilf
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ