A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
Dátum: 2023. január 9., hétfő, 11:06

Adolph Zukor születésének 150. évfordulóján Adolph Zukor emlékház nyílt szülőfalujában, Ricsén. 

A Nagyközség Önkormányzata, a Magyar Hollywood Tanács és az Origo Film Group által szervezett eseményre Brian Robbins, a Paramount Pictures jelenlegi elnök-vezérigazgatója ünnepi üdvözletet küldött, amelyben hangsúlyozta, hogy az alapítóatya, Zukor víziója megváltoztatta a világot.

A budapesti izraeli nagykövet szerint valami lehetett a levegőben, itt a magyar régióban, hiszen Zukor mellett sok más hollywoodi ikon, mint a Korda testvérek, Tony Curtis és William Fox is ebből a térségből származott! Hollywood e nagyszerű magyar úttörői hatalmas örökséget hagytak ránk, és megtanítottak minket arra, hogy a híres magyar szellemesség és tehetség a legnehezebb körülmények között is megállja a helyét.

Az egyedülálló emlékház megnyitó szalagját Vécsi István polgármester, Bokor Balázs , a Tanács elnöke és Dr Fekszi Márta Origo cégvezető mellett Szabó István Oscar díjas rendező, Koltai Róbert színművész, Ráduly György , az NFI Filmarchivum vezetője és Pesti Ákos NFI igazgató vágta át. Bokor Balázs elnök hangsúlyozta, hogy Adolph Zukor végre méltó emléket kapott Magyarországon, az emlékház világszínvonalú, amire Ricse és az egész ország büszke lehet.

A megnyitót egy emlékkonferencia követte, amelyen Ráduly György tartott előadást, Szabó István, Koltai Róbert és Szabó Gábor a Magyar Filmoperatőrök Egyesületének elnöke, valamint Bokor Balázs elnök osztotta meg gondolatait.

Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület

(OS)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ