Amerikában díjazták az Apró meséket
Dátum: 2023. március 6., hétfő, 14:05

A Wisconsin államban rendezett Beloit-i Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját nyerte el a Szász Attila Apró mesék című romantikus filmje.

A február utolsó hetében megrendezett független filmes szemlén tíz napon keresztül a világ minden tájáról érkező alkotásokat tekinthettek meg az érdeklődők. A fesztivál a nagyjátékfilmek mellett dokumentumfilmeknek és rövidfilmeknek is bemutatkozási lehetőséget kínál - közölte a Nemzeti Filmintézet az MTI-vel szerdán.

A Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente főszereplésével készült magyar alkotás közvetlenül a 2. világháború utáni Magyarországon játszódik. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje az elmúlt időszakban számos nemzetközi fesztiválra kapott meghívást, Várna, Párma, Izmir, San Jose, Berlin és Avanca, Ojai, Fort Lauderdale, Kijev és Anchorage szemléin nyert díjakat.

A film elérhető a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a Filmión.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
Aforizmák
„ Addig káromkodjunk, amíg lehet, mert az égben már tilos lesz."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ