Ismét lehet jelentkezni a Cinemira Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórumra
Dátum: 2023. március 6., hétfő, 14:22

Idén is lehet jelentkezni a Cinemira Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórum forgatókönyv-pályázatra, amelyre élőszereplős vagy animációs egész estés filmek és sorozatok terveit várják május 31-ig - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A pitchfórumot azzal a céllal rendezik meg már negyedik alkalommal, hogy a hazai forgatókönyvírók, írók és kreatív gondolkodók lehetőséget kapjanak a fiatal közönség számára írt film- és sorozatterveik bemutatására, valamint hogy terveikhez találjanak rendezőket, producereket, szakmai partnereket - olvasható a közleményben.

Mint írják, a rendezvényen szakmai zsűri értékeli a pályamunkákat. A legsikeresebb forgatókönyvterveket a zsűri és a diák közönség is díjazza.

A beérkezett pályázatok közül várhatóan 5 filmtervet és 5 sorozattervet választ ki az előzsűri. A döntősök a pitchfórumon meggyőzhetik a rangos filmes szakemberekből és a diákokból álló zsűrit, valamint a közönséget a tervükről. A legjobb forgatókönyvtervet vagy sorozatötletet 300 ezer forinttal jutalmazzák.

A pályázatra egy 3 soros logline-nal, egy maximum 3 oldal terjedelmű szinopszissal, a nyitójelenet vagy a legjobb jelenet - maximum 2 oldalas - forgatókönyvével, a vizuális koncepcióval és egy írói önéletrajzzal vagy motivációs levéllel lehet jelentkezni.

Bővebb információk a pályázatról a www.cinemira.hu weboldalon találhatók - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ Semmi más nem vagy, mint az életed."
Sartre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ