Áprilisban mutatják be Az első kettő című magyar filmet
Dátum: 2023. március 8., szerda, 8:20

Április 13-tól lesz látható a magyar mozikban Az első kettő című romantikus játékfilm Szövényi-Lux Balázs rendezésében.

Szövényi-Lux Balázs és szűk stábja független forrásból, minimális költségvetésből készítette el nagyjából két hét alatt a rendező első nagyjátékfilmjét - közölte a produkció forgalmazója az MTI-vel.

Az amerikai lány, Sasha és a magyar fiú, Boldizsár nem akar mást, csak összeházasodni, azonban útjukat állja egy bürokratikus akadály. Ez életük legnehezebb kérdése elé állítja a fiatalokat - ismerteti a történetet a közlemény.

A nemzetközi casting ügynökségek bevonásával keresett női főszereplőt végül 400 lány meghallgatása után a Londonból érkező Hannah Saxby alakítja, aki az elmúlt években Angliában többek között a Gentleman Jack, vagy a Mallory Towers sorozatokban szerepelt. Boldizsárt, a magyar főszereplőt Bergendi Barnabás, a Pécsi Nemzeti Színház művésze alakítja. Mellettük feltűnik a filmben Nyakó Júlia, Drahota Andrea és Schmidt Sára is.

A többségében angol nyelven, magyar felirattal készült film forgatókönyvét a rendező, Szövényi-Lux Balázs írta, de a történet a végső formáját Farkas Ádám és Danszki Fruzsina dramaturgok segítségével nyerte el. A színes és fekete-fehér jeleneteket is tartalmazó film operatőre Vass Gergely volt, a producer Farkas Ádám, Felszeghy Ádám, Mártonffy Zoltán, Nagy László és Szövényi-Lux Balázs, a vágó Kovács Dávid és Szövényi-Lux Balázs, a látványtervező pedig Bobor Ágnes és Barta Borbála.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„ Ha barátaim félszeműek, akkor profilból nézem őket."
Joseph Joubert
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ