Külföldi remake készült Orosz Dénes Seveled című filmjéből
Dátum: 2023. március 9., csütörtök, 9:16

Remake-et forgattak Csehországban Orosz Dénes Seveled című, 2019-es vígjátékából. A Tenki Réka, Mészáros Béla és Básti Juli főszereplésével készült romkom eredeti változata szerdától a Filmio kínálatában is látható.

Az Orosz Dénes és Várady Zsuzsi által írt Seveled remake jogait a cseh Bontonfilm vásárolta meg, majd 2022 októberében-novemberében le is zajlott a forgatás - tájékoztatta az MTI-t szerdán a Nemzeti Filmintézet (NFI).

Közleményük szerint a Mészáros Béla, Básti Juli és Tenki Réka által játszott szerepeket a Tatou proti sve vuli címmel készült cseh verzióban Krystof Hadek, Tatjana Medvecka és Kristyna Svarinska alakította.

A remake csehországi mozipremierjét augusztus 10-re tűzték ki.

A Filmintézet közleménye hangsúlyozza: hosszú évtizedek óta nem volt példa arra, hogy egy magyar filmből moziforgalmazásra szánt remake készüljön.

Ezért különösen nagy siker, hogy a cseh remake előkészítésével egy időben az indiai Fox Star is megvette a Seveled jogait, a népszerű magyar romkomból így hamarosan bollywoodi feldolgozás is készülhet - áll a közleményben.

A 2019-ben bemutatott Seveled kiemelkedő közönségsikert ért el 132 ezer mozinézővel, és szerdától a Filmio kínálatában látható - közölte az NFI.

A Poligamy és Coming Out rendezőjének romantikus vígjátékában a nőcsábász Gergő megkéri terhes szomszédját: tegyen úgy, mintha közös gyermeküket várná, hogy megszépítse haldokló édesanyja utolsó napjait. Amikor azonban az anya mégis felépül, a férfi és a szókimondó ex-sztriptíztáncosnő egyre hajmeresztőbb hazugságokba bonyolódik.

A Seveled az A20 és a Filmkontroll gyártásában készült, producere Orosz Dénes és Tőzsér Attila volt. A film operatőre Fillenz Ádám, vágója Kovács Zoltán, zenéjét Csengery Dániel és Csorba Lóránt szerezte.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
Aforizmák
„ A világ nagy emberei általában nem voltak nagy tudósok, a nagy tudósok pedig nem voltak nagy emberek."
Holmes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ