Tizenkét kategóriában lehet nevezni a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre
Dátum: 2023. március 13., hétfő, 9:19

Tizenkét kategóriában április 6-ig lehet nevezni a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Nyolcvanöt éves a Magyar Operatőrök Társasága, az évforduló alkalmából áprilisban megrendezik a neves operatőrökről elnevezett versenyt, amely során kiosztják a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Díjakat. Magyarország legrégebbi operatőr versenyére a rendezvény weboldalán lehet nevezni - olvasható a közleményben.

Mint írják, a rendezvény alapítói azt tűzték ki célul, hogy felhívják a figyelmet a magyar operatőrök közösségének legkiválóbb tagjaira. Azóta évente hagyományos díjátadó részeként jutalmazzák a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hazai szakembereket, akik egyedülálló és gyönyörű képekkel hozzák közelebb a közönség szívéhez a filmművészetet.

Idén a tavalyi verseny óta elkészült alkotások alkotói és gyártói nevezhetnek. A szervezők játékfilm, TV-film, dokumentumfilm, természetfilm, ismeretterjesztőfilm, portréfilm, kisjátékfilm, diákfilm (diák vizsgafilmek), zenés klip, promóciós videók, valami reklámfilmek kategóriákban, valamint 3D látványtervezők és kivitelezők kategóriájában április 6-ig várják a jelentkezéseket - olvasható az összegzésben.

A Diákfilm kategória versenyzőinek idén is lehetősége lesz elnyerni Magyarország legértékesebb diákfilm díját, a Sparks Kft.-Panavision filmes kameracsomag különdíját, amit 2005-ben Zsigmond Vilmos és Romwalter Béla "Richy" alapított - írják.

A közlemény emlékeztet: a 2004-ben - Novák Emil, a HSC Stábiskola igazgatója által - alapított Aranyszem Fesztivált 2018-ban nevezték el a magyar operatőr iskola két kiemelkedő alkotójáról.

A rendezvény főtámogatói többek között a Nemzeti Filmintézet, valamint a Magyar Művészeti Akadémia. A jelentkezési adatlap a www.cinematographerawards.hu weboldalon érhető el - áll az összegzésben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ