Március végéig lehet jelentkezni a Friss Hús nemzetközi rövidfilmfesztivál pitchfórumára
Dátum: 2023. március 13., hétfő, 9:31

Előkészületi fázisban lévő rövidfilmes projektekkel lehet jelentkezni március 31-ig a június 1-7. között megrendezendő Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál pitchfórumára.

A Puskin moziban zajló seregszemle pitchfórumán idén is tíz kisfilmet mutatnak majd be - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A nyilvános pitchfórumon a beérkezett pályázatok közül tíz projektet mutathatnak be az alkotók (rendezők, forgatókönyvírók vagy producerek). A legjobb filmterv a fiatalon elhunyt producerről elnevezett Lovas Nándor-díjat kapja, amely pénzjutalommal jár. Mindemellett a zsűri és a Friss Hús szervezői szakmai támogatásban részesíthetik a legígéretesebb filmterveket.

A közlemény szerint az évek során a magyar filmes élet megkerülhetetlen eseményévé vált a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, amelynek célja, lehetőséget adni a fiatal filmes alkotóknak az előkészületben lévő filmötleteik prezentálására és azok megvitatására.

Az elmúlt évek nyertes pályázatai néhányat már láthatott is a Friss Hús közönsége. Az elmúlt évek nyertesei közül az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című filmje a Friss Hús versenyprogramjában debütált, majd több nemzetközi fesztiválon is sikerrel szerepelt. K. Kovács Ákos pitchfórumon díjazott tervét, a Brankát számtalan külföldi seregszemle versenyprogramjában vetítették. A 2019-es nyertes, Turai Balázs Amok című animációs filmje a rangos nemzetközi animációs fesztiválon, Annecy-ban a Legjobb rövidfilm díját nyerte el.

Holi, azaz Hegyi Olivér A szív kertje című animációs terve nyerte a 8. CEE Animációs Fórumot, és a film azóta el is készült. A 2021-es Lovas Nándor-díj nyertese, Horváth Réka Balagán című filmterve, továbbá a 2022-es pitch nyertesei - Dezső Bálint Marcival minden rendben, Csánki Zsófia LOKÁL - Csepel unleashed, valamint Villányi Dániel Szerbusztok, gyerekek című alkotások már fejlesztés alatt állnak, utóbbi a Paprika Studios jóvoltából - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baudleaire, a híres francia költő találkozott egyszer sétája közben egyik barátjával, Theodore Banville költővel, aki azt javasolta neki, hogy menjenek el együtt fürdeni.
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ Az ember, ha állat – rosszabb az állatnál."
Rabindranath Tagore
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ