A Magyar Hollywood Tanács Egyesület közleménye
Dátum: 2023. március 13., hétfő, 12:55
A Magyar Hollywood Tanács immár hetedik éve ünnepelte meg az Oscar-díj átadását.

Ezúttal a patinás budai Vadrózsa étteremben, Szőke Szakáll egykori házában volt egy exkluzív vacsora. Az est díszvendége Frederic von Anhalt herceg, Gábor Zsazsa özvegye volt. A jelenlevők meghallgatták James Forsher amerikai rendező gondolatait az Oscarról. Sor kerül a Magyar Hollywood Tanács Adolph Zukor díjának átadására is, idén Miklós Mari filmvágó kapta. A filmtörténeti jelentőségű 30 éves Sose halunk meg c. alkotás stábját a Magyar Hollywood Tanács üdvözölte, emléklapot adtak át a jelenlevő Koltai Róbertnek, Dés Lászlónak és Miklós Marinak. Koltai Róbert örömmel idézte fel a forgatós érdekességeit, Dés László pedig eljátszotta a nagy utazás című dalt. Bódy Magdi filmzenei betétdalokat énekelt, Hubai Gergely pedig vetítettképes előadásban latolgatta az Oscar-esélyeket.

Bokor Balázs elnök Jamie Lee Curtis jelöltségéről beszélt, kifejezve meggyőződését, hogy a magyar felmenőkkel rendelkező színésznő végre megkapja első Oscar-díját. Ez így is történt, a Minden mindenkor mindenhol című filmben nyújtott alakításáért Jamie Lee a legjobb női mellékszereplő díját kapta.

Kiadó: Magyar Hollywood Tanács Egyesület


(OS)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Higgy azoknak, akik az igazságot keresik, de légy óvatos azokkal, akik azt állítják, hogy meg is találták."
André Gide
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ